reStart literar… de Ziua Cărții, la Bibliotecă!

  • 1

reStart literar… de Ziua Cărții, la Bibliotecă!

Marți, 23 aprilie 2024, începând cu orele 17:00, sub egida Consiliului Județean Arad, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad și Centrul Cultural Județean Arad organizează „reStart literar… de Ziua Cărții, la Bibliotecă”, un eveniment cultural ce dorește să celebreze Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor.

În fiecare an, data de 23 aprilie este celebrată în întreaga lume pentru a sublinia importanța cărții și a lecturii ca o punte esențială între trecut și viitor, între generații și între culturi. Proclamată de Conferința Generală a UNESCO din anul 1995, această dată simbolică coincide cu trecerea în neființă a scriitorilor William Shakespeare, Miguel de Cervantes și Inca Garcilaso de la Vega, fiind un omagiu adus cărților și autorilor și promovând accesul la lectură pentru cât mai mulți oameni. Depășind granițele fizice, cartea reprezintă una dintre cele mai frumoase invenții pentru împărtășirea ideilor și întruchipează un instrument eficient pentru combaterea sărăciei și construirea păcii durabile. Cu această ocazie, UNESCO și organizațiile internaționale care reprezintă cele trei sectoare principale ale industriei cărții – edituri, librării și biblioteci – desemnează un oraș drept Capitală Mondială a Cărții. Pentru anul 2024, orașul Strasbourg, cu bogata sa istorie și patrimoniu cultural, este desemnat Capitală Mondială a Cărții UNESCO.

Cu această ocazie, în Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad va avea loc prezentarea volumului „reStart 2023. Antologie de literatură tânără”, apărut la editura Mirador din Arad – un eveniment ce își propune să devină o tradiție inclusă în agenda culturală a bibliotecii arădene și o binevenită ocazie prin care tinerii autori să își facă publice propriile creații, promovând astfel dreptul și libertatea de a citi, încurajând și stimulând lectura și dorind să atragă pe cei interesați către instituțiile de cultură, biblioteci și cărți.

Haideți să ne întâlnim și să citim la Bibliotecă, alături de Ioan Matiuț, editorul volumului „reStart 2023. Antologie de literatură tânără”, împreună cu prof. Cristina Kuschausen și preot Vlad-Sergiu Sandu, moderator fiind prof. Ioana Nistor.

Vă invităm să veniți Bibliotecă, unde veți întâlni mereu profesioniști pasionați gata să vă ofere o carte și să vă încurajeze: „Citește! Citește pentru amintiri, pentru gânduri, pentru formule sau ecuații, pentru istorie sau pentru povești care vă dezvăluie universul și adevărata comoară din bibliotecă, numită cunoaștere”.

Dragi iubitori ai cărții, vă așteptăm cu drag și bucurie la Bibliotecă!

„Veniți cu Noi” sărbătorește 39 de ani de drumeție printr-o excursie la Bodrogu Vechi
Prev Post „Veniți cu Noi” sărbătorește 39 de ani de drumeție printr-o excursie la Bodrogu Vechi
Mircea Abrudean, România destinația de top pentru investiții în IT și digitalizare
Next Post Mircea Abrudean, România destinația de top pentru investiții în IT și digitalizare
Comment 1

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *