Guvernul Australian Anunță Construirea unei Instalații Revoluționare de Camuflare pentru Avioanele de Luptă F-35A

Avioane de vânătoare “practic invizibile”. O vopsea secretă va fi aplicată pe F-35A în urma unui proiect australian

Într-o mișcare îndrăzneață destinată să îmbunătățească capacitățile de luptă aeriană ale Australiei, guvernul australian a dezvăluit planurile pentru construcția unei instalații de camuflare revoluționare pentru avioanele de luptă F-35A. Investiția în valoare de peste 100 de milioane de dolari australieni (echivalentul a 64 de milioane de dolari americani) va adăuga o nouă dimensiune în domeniul tehnologiei militare.

sursa: defenseromania.ro
sursa: defenseromania.ro

La baza Royal Australian Air Force din Williamtown, New South Wales, va fi ridicată această instalație ultramodernă, ce va găzdui aplicarea unei “vopsele specializate”. Această inovație îi va conferi avioanelor F-35A abilitatea de a deveni “practic invizibile” în fața radarelor inamice, potrivit unui comunicat oficial al guvernului australian.

Într-o declarație, guvernul a subliniat importanța proiectului: “Lucrarea este vitală pentru capacitatea noastră de luptă aeriană și va asigura protecția și securitatea țării noastre. Nevoia de a rămâne în fruntea tehnologiei militare este esențială în lumea de astăzi.”

Acest pas semnificativ marchează prima oară când vopseaua “secretă”, dezvoltată inițial de Statele Unite ale Americii, va fi aplicată în Australia. Australian Broadcasting Corporation a relatat că acest aspect al proiectului reprezintă o colaborare internațională remarcabilă în domeniul cercetării militare și dezvoltării tehnologice.

Construcția este așteptată să înceapă la mijlocul anului 2024, după finalizarea proiectului la sfârșitul acestui an.

Instalația de camuflare va fi construită în parteneriat cu BAE Systems Australia, care are sarcina de a asigura întreținerea și repararea flotei australiene de 63 de avioane F-35, care este în curs de extindere la 72 de avioane.

De asemenea, instalația va sprijini întreținerea F-35A care operează în Indo-Pacific.

Vopseaua “secretă” care absoarbe radarul este doar unul dintre numeroasele factori ce contribuie la faptul că aeronava F-35A devine greu de detectat în operațiunile tactice. Printre alte caracteristici ce îi conferă acestui avion o capacitate de neegalat se numără “marginile aliniate, semnătura redusă a motorului, transportul intern de arme și combustibil și senzorii încorporați”.

Se așteaptă ca instalația să devină operațională în următoarele luni, ceea ce va marca o realizare deosebită în domeniul apărării și tehnologiei aviației militare pentru Australia.

Articolul precedentUTA adaugă forță ofensivă cu noul atacant
Articolul următorRestricții de circulație de Zilele Aradului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.