Telegram se extinde rapid, urmând să atingă un miliard de utilizatori lunari activi

  • 3

Pavel Durov prezice că Telegram va atinge un miliard de utilizatori într-un an

Potrivit declarațiilor lui Pavel Durov, fondatorul Telegram, aplicația de mesagerie cunoaște o creștere explozivă și este pe cale să atingă un număr impresionant de utilizatori lunar. Fondată de Durov și cu sediul în Dubai, Telegram se află într-un ascensiune rapidă, fiind comparată cu un “incendiu de pădure”.

Durov, un miliardar cunoscut, a afirmat că într-un an este posibil să depășească pragul de un miliard de utilizatori activi lunar. Actualmente, Telegram numără 900 de milioane de utilizatori activi, ceea ce o plasează ferm pe harta platformelor de socializare globale.

Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității sale, Telegram se confruntă și cu presiuni din partea anumitor guverne. Durov a subliniat importanța menținerii neutralității platformei și a respins ideea ca Telegram să devină un jucător geopolitic. Cu alte cuvinte, el insistă ca Telegram să rămână o platformă de comunicare deschisă și liberă, fără să fie influențată de interesele politice.

Un alt element de presiune îl reprezintă competiția acerbă cu alte platforme, precum WhatsApp deținută de Meta Platforms. Cu toate că Telegram are în prezent 900 de milioane de utilizatori activi, WhatsApp se bucură de o bază de utilizatori și mai mare, cu peste două miliarde de utilizatori activi lunar.

În plus, Telegram a devenit o sursă majoră de informații în timpul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Fiind folosită ca un canal de comunicare pentru informații nefiltrate, platforma a devenit o resursă crucială pentru mulți în perioade de criză.

Durov a explicat că ideea unei aplicații de mesagerie criptate a apărut ca răspuns la presiunea din Rusia. El a subliniat importanța libertății personale și a respins orice încercare de a-i impune constrângeri din partea guvernelor.

În ciuda presiunilor și a provocărilor, Durov insistă că misiunea principală a Telegram este să ofere o platformă de comunicare liberă și neutră. Într-o lume în care cenzura și controlul sunt din ce în ce mai prezente, el vede Telegram ca un loc unde competiția ideilor poate duce la progres și la o societate mai bună.

În final, Durov a subliniat că libertatea personală este cea mai mare prioritate pentru el, renunțând la proprietăți materiale și preferând să își dedice timpul și eforturile în construirea și menținerea unei platforme de comunicare liberă și deschisă.

Constantin Gâlcă, noul antrenor principal al Universității Craiova
Prev Post Constantin Gâlcă, noul antrenor principal al Universității Craiova
Corpurile femeilor și fetițelor, teren de luptă pentru drepturile reproductive
Next Post Corpurile femeilor și fetițelor, teren de luptă pentru drepturile reproductive
Comments 3

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *