marți, aprilie 16, 2024
Acasă Blog

 Blitz Team Arad la Cupa Granit din Forotic- Caraș-Severin

Demonstrație de Talent și Determinare oferite de Blitz Team Arad

În cadrul unui eveniment de excepție în lumea Kickboxului, desfășurat recent în comuna Forotic- Jud Caraș-Severin, echipa Blitz Team Arad, pregătită de Eduard Gafencu și Robert Tătaru și-a demonstrat forța și talentul într-o manieră ce a impresionat și a inspirat publicul prezent. Cu 11 sportivi dedicați și plini de determinare, echipa a cucerit  nu mai puțin de 9 locuri întâi și 2 locuri doi.

Printre aceste performanțe memorabile, unul dintre momentele care a atras atenția și inimile spectatorilor a fost victoria lui Dărău Rareș fiind al 4 – lea copil din sală care reușește să câștige o centură și e cel mai mic campion la acest eveniment.

Un alt moment de glorie l-a constituit victoria lui Tătaru Florin, care a obținut a treia sa victorie consecutivă prin knock-out. La doar câteva luni distanță până la împlinirea vârstei de 18 ani, echipa își propune să îl pregătească pentru trecerea la nivelul profesionist, recunoscându-i talentul și potențialul uriaș în acest sport.

Cu toate că la această competiție majoritatea sportivilor sunt la început de drum, chiar la primul lor meci, echipa a reușit să impresioneze și să demonstreze că pregătirea lor riguroasă și determinarea de neclintit sunt cheile succesului.

 Performanțele impresionante ale echipei Blitz au fost evidențiate de următoarele rezultate:

Șerban Adela – locul 1, Aszodi Eduard – locul 1, Bozgan Ana-Maria – locul 1, Aruxandei Alexia – locul 1,Țica Emanuel- locul 1,

Gaudi Alexandru – locul 1,Tătaru Florin – locul 1,Ghirvu David – locul 1,Dărău Rareș – locul 1,

Bracon Daniela – locul 2, Țica Gabriel- locul 2

Echipa Blitz dorește să mulțumească tuturor celor care i-au susținut și îi susțin în continuare pe această frumoasă și provocatoare călătorie în lumea Kickboxului. Angajamentul și sprijinul oamenilor din jur sunt parte integrantă din succesul lor și îi motivează să își continue eforturile și să se perfecționeze în fiecare zi.

Mulțumim oamenilor, care sunt alături de copii!

Partenerul nostru pentru mobilitate DriveSmart.ro

#ScBatutzaSiCamySrlInstal

#SulTrans

#HU-RO Service Station

#ManProtection

#AtleticVsa

O poveste încântătoare de curaj și speranță în construirea unei societăți accesibile și pline de bucurie!

O poveste încântătoare de curaj și speranță în construirea unei societăți accesibile și pline de bucurie!Dizabilitate și sport!

O poveste încântătoare de curaj și speranță în construirea unei societăți accesibile și pline de bucurie!Dizabilitate și sport!

În inima vibrantă a Aradului, se înalță cu mândrie Asociația Special Medical Care, o comoară a înțelepciunii și compasiunii, dedicată în totalitate susținerii și îngrijirii celor ce trăiesc cu dizabilități – copii curajoși, adulți luptători și suflete ce au cunoscut greutatea nevoilor speciale. Echipa noastră, plină de devotament, urmărește cu încredere finalizarea renovărilor și dotarea uluitorului Centru de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilități, un sanctuar al speranței și al transformării.

Astăzi, avem bucuria și onoarea să vă anunțăm despre un eveniment caritabil, în parteneriat cu carismaticul Alex Miu, pionierul miscării, fondatorul magiei sportului prin conceptul său inovator Move Sport by Alex Miu. Și nu doar atât! Alex Miu este și organizatorul magnificei inițiative Sport Is Our Religion și Mișcare în Scop Caritabil, o voce puternică ce inspiră și schimbă destine.

Prin strălucitoarea inițiativă “De la Dizabilitate la Calitate prin Sport”, Timișoara se va transforma într-un aburic univers al fericirii și al pasiunii pentru mișcare, pe data de 8 iulie, începând cu ora 10 dimineața, la îndrăgita Bază de Canotaj. Aici, veți fi martorii unui spectacol captivant și veți trăi momente de o intensitate greu de descris. Inima evenimentului este pur și simplu uimitoare – intrarea este gratuită, iar donațiile generoase pentru dotarea centrului pot fi făcute în urnele special amenajate.

Energia și bunătatea inimilor noastre s-au unit într-un ocean de oameni cu suflet mare, sportivi desăvârșiți, producători locali și chiar războinici ai libertății din fotolii rulante, toți animați de un singur scop nobil – de a sprijini această cauză extraordinară. Împreună, prin spiritul nostru de unitate și compasiune, vom aduce o rază de lumină în viețile celor care se bazează pe noi.

Acest eveniment magic este dedicat în primul rând eroilor noștri mici, copiii adorabili cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, ce vor trăi o experiență desprinsă din povești. Concursurile de exatlon vor face ca timpul să dispară, iar fiecare moment va fi o victorie în sine. Nu vor exista învingători sau învinși, ci doar suflete înaripate de bucurie și împlinire. În plus, vă veți regăsi într-un vârtej de muzică încântătoare, arome delicioase și un val de voie bună, toate creând o atmosferă de neuitat și o amintire ce va rămâne vie în inimile voastre.

Haideți să devenim parte din această minunată transformare! Să demonstrăm copiilor noștri și comunității întregi că sportul nu este doar o opțiune, ci un aliat puternic în călătoria spre sănătate și fericire. Așteptăm cu nerăbdare să fim împreună, să ne bucurăm de o zi plină de mișcare, emoție și povestiri de neuitat. Uniți în iubire și compasiune, vom construi o societate mai frumoasă și accesibilă pentru toți.

HAIDEȚI SĂ FACEM O SCHIMBARE ÎMPREUNĂ!

Proiectul Catalogul afacerilor arădene – aradoficial.ro

0

Proiectul Catalogul afacerilor arădene – aradoficial.ro – Comunitatea care crește împreună!

Este o comunitate născută din ideea de a dori să sprijine și să ofere vizibilitate micilor și marilor întreprinderi locale, dar și să ajute comunitatea să identifice afacerile cele mai apropiate de casă și serviciile conexe oferite.

În prezent disponibil exclusiv Județului Arad.

Acest proiect s-a născut din ideea de a dori să susținem micile și  mari afaceri locale, în perioada dificilă a Covid-19, care ne-a catapultat într-un stil de viață complet diferit.

Începutul carantinei și diferitele decrete guvernamentale au necesitat modificarea activităților normale de muncă, ceea ce a dus la închiderea celor mai multe și a cerut în schimb un sprijin mai mare tuturor activităților care furnizează produse și servicii de prima necesitate.

Micii comercianți  locali care s-au trezit să ofere servicii suplimentare (livrare la domiciliu, comenzi telefonice, colectare în magazin etc …) pentru a respecta regulile de siguranță prevăzute de decret, dar, de asemenea, cu siguranță conduse de un sentiment de responsabilitate și dragoste pentru comunitatea cuiva.

Așadar, am decis să dezvoltam această platformă pentru a oferi vizibilitate în special micilor comercianți care ar putea să nu fie prezenți online și comunității pentru a putea identifica și contacta cu ușurință comercianții din apropierea casei lor și serviciile suplimentare conexe oferite.

“Pentru a fi mai aproape decât înainte”

Cine suntem noi

Profesioniști la dispoziția dumneavoastră

Ne-am oferit profesionalismul cu drag pentru comunitatea Arădeană!

Pur și simplu am vrut să fim acolo în acest moment delicat.

Inima

O mare dorință de a contribui în orice mod la succesul altora.

Timp

Multă muncă, mai ales noaptea când totul este liniștit și gândurile se trezesc.

Cafea

A fost nevoie de multă cafea pentru a ține pasul cu ritmul de dezvoltare  acestei platforme.

Soare

Căldura soarelui luată pe balconul casei ne-a dat forma corectă.

De ce să vă înregistrati afacerea?

*Abonament anual accesibil oricui.

*Durează doar câteva minute pentru a trimite  detaliile afacerii.

**Vă publicăm afacerea în maxim 48h după ce avem datele necesare de la Dvs.

Beneficii

Vizibilitate

Este important să fii prezent online și de acum înainte să te găsești vă fi foarte ușor.

Mai aproape

Faceți parte din prima comunitate care pune inima lor pe primul loc.

Simplu și intuitiv

Informațiile despre afacerea dvs. vor fi prezentate în cel mai intuitiv mod, accesibil și lizibil atât de computer, cât și de pe  smartphone.

Lăsăți clienții să vă găsească online, acum este mai ușor!

Pentru orice solicitare de informații sau dacă doriți să ne anunțați opinia dvs. despre comunitate, dacă  doriți să îmbunatatiti ceva, nu ezitați să ne contactati completând formularul de pe această pagină. “aradoficial.ro/contact“. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

#aradoficial #catalogulafaceriloraradene #listarearad #publicitatearad

Arad Oficial
Catalogul afacerilor aradene

6 motive pentru a vă înscrie afacerea într-un director local

Încercarea de a extinde și de a câștiga mai mulți potențial asupra concurenților este un vis al oricărei firme mici sau mari. Listarea de afaceri locale online oferă acest avantaj pe care doar optimizarea prezenței și publicității online a companiei dvs. nu le poate acoperi. Acestea funcționează mult mai bine decât paginile galbene, oferind clienților informații instantanee despre companie.

6 motive pentru a vă înscrie afacerea într-un director local

Din acest motiv, 91% dintre clienții locali merg online pentru a căuta produse sau servicii pe care o companie le oferă la doar câteva străzi distanță. Următoarele sunt câteva avantaje uimitoare pe care le oferă directoarele locale și de ce nu doriți să le pierdeți:

Conversie ridicată

72% dintre persoanele care efectuează o căutare online locală ajung să viziteze unitatea cea mai apropiată de ele. Acum, ia în considerare asta pentru o clipă.

Când v-ați creat site-ul web al afacerii, ați început cu succes laborioasa călătorie de a încerca să vă clasați pe prima pagină a SERP, care durează în mod normal câteva luni! Dar aici, prin Catalogul afacerilor arădene, afacerea dvs. nu numai că primește atenția pe care o caută, ci o primește de la persoanele care sunt foarte susceptibile de a face o achiziție.

Mai multă vizibilitate la ușa ta

În zilele noastre, multe noi servicii de listare preferă să atragă informații despre companii din directoare mai mari. Prin urmare, prin crearea listei dvs. de afaceri unice în Catalogul afacerilor arădene, ve-ți avea șansa de listare și în alte câteva directoare, ceea ce se traduce printr-un raport de vizibilitate ridicat pentru compania dvs..

Moduri mai bune de a fi văzut

Este posibil să nu știți acest lucru, dar directoarele locale potrivesc compania dvs. cu căutările locale pe baza diferitelor criterii. Acesta face parte din motivul pentru care trebuie să vă asigurați că informațiile dvs. din orice listă locală sunt exacte și extinse.

Aceste directoare de listare știu că majoritatea clienților potențiali nu știu numele companiei pe care o caută. Deci, directoarele locale utilizează informațiile pe care le le oferiți pentru a vă potrivi cu un potențial client pe baza serviciilor necesare, a locației companiei și a categoriei, pentru a numi câteva.

Spune-ți adevărata poveste

Directoarele de afaceri locale oferă companiilor spațiul pentru a adăuga detalii cruciale despre produsele și serviciile lor. Acum, este esențial să nu ignorați această oportunitate, deoarece 93% dintre consumatori sunt frustrați de informațiile incorecte ale unei companii într-un director online.

Crește-ți marca

Un alt beneficiu cheie al directorului local de afaceri este acela că permit firmelor de tot felul să-și dezvolte marca susținând o bună reputație. Oamenii care v-au folosit serviciile vă pot evalua firma și pot scrie despre experiența lor. Aceasta este o modalitate excelentă de a convinge alți cumpărători, deoarece 88% dintre consumatori au încredere în recenziile online.

Eficiența costurilor

Pentru prețul înregistrării firmei dvs. într-un director online, acestea oferă, de asemenea, o mulțime de alte beneficii. Aveți șansa de a atrage mai mult trafic către site-ul dvs. web, de recenzii autentice, de a vă îmbunătăți rangul motorului de căutare, de a vă conecta la o mulțime de consumatori în doar câteva minute de listare.

Catalogul afacerilor aradene!

Ne puteți vizita și pe pagina noastă de facebook!

Tesla anunță concedieri masive la fabrica din Europa

0

Concedieri la Tesla, până la 3.000 de angajați vor fi afectați la fabrica din Germania

Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va proceda la concedierea a până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, în urma planurilor de reducere cu 10% a forței de muncă la nivel global. Decizia survine pe fondul intensificării războiului prețurilor pentru vehiculele electrice (EV) și a declinului pieței EV, cu vânzări slabe la nivel global.

Elon Musk, directorul general al Tesla, a comunicat într-un mail intern marți că aproximativ 14.000 de angajaţi din întreaga lume vor fi afectați de aceste măsuri, subliniind necesitatea unei organizații suple și eficiente pentru a rămâne competitivi pe termen lung.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al fabricii Tesla din Grunheide a negat informațiile potrivit cărora ar fi vorba de 3.000 de angajați concediați, numind această cifră “complet nefondată”.

La Grunheide, unde lucrează peste 12.000 de angajați în prezent, inițial nu au fost furnizate detalii cu privire la numărul exact al locurilor de muncă afectate. În ciuda acestor concedieri, Musk a asigurat că planurile de extindere a fabricii vor continua, în ciuda opoziției continuării din partea grupurilor ecologiste.

În timp ce piața vehiculelor electrice (EV) se confruntă cu presiuni crescânde, inclusiv un război al prețurilor și o scădere a vânzărilor la nivel mondial. Elon Musk, directorul general al Tesla, a justificat aceste măsuri ca fiind necesare pentru a menține o organizație suplă și eficientă în fața provocărilor viitoare

Pe piața auto din China, Tesla a raportat o scădere a livrărilor în primul trimestru, aproape de 387.000 de EV la nivel global, comparativ cu perioada similară din 2023, subliniind astfel presiunile competitive crescânde într-un mediu concurențial agresiv.

Evenimentul perfect pentru toată familia

Evenimentul perfect pentru toată familia: Festivalul Primăverii

Între 18 și 21 aprilie 2024, pregătiți-vă să vă bucurați de o experiență minunată la cel mai anticipat eveniment pentru întreaga familie! Festivalul Primăverii aduce împreună o varietate incredibilă de activități și atracții pentru toate vârstele și preferințele. Iată ce vă așteaptă:

Flori și grădinărit: Pentru cei pasionați de frumusețea naturii și îngrijirea grădinilor, expoziția de flori și accesorii de grădinărit este o oază de inspirație.

Bunuri de larg consum: De la îmbrăcăminte și încălțăminte la cosmetice și cărți pentru copii, găsiți tot ce aveți nevoie pentru a vă împrospăta garderoba și rutina zilnică.

Salon auto: Admiră cele mai recente modele de mașini și descoperă ultimele inovații din industria auto.

Mobilier pentru casă și grădină: Creați un spațiu confortabil și elegant în casa și grădina dvs. cu mobilierul și decorațiunile de la expozanții noștri speciali.

Handmade și artă: Bijuterii unice, papuși adorabile și obiecte de artă de la meșteri talentați, pregătite să aducă o notă de originalitate în viața dvs.

Expoziție cu vânzare de animale și păsări: Petreceți timp de calitate în mijlocul animalelor fermecătoare și descoperiți opțiuni pentru a adăuga un nou membru în familia dvs.

Plimbare cu trăsura trasă de ponei: O aventură fermecătoare pentru cei mici și cei mari, oferindu-vă ocazia să descoperiți farmecul unei plimbări cu trăsura trasa de ponei.

Tobogane pentru copii – GRATUIT: Distracție nelimitată pentru cei mici, în zona special amenajată cu tobogane și alte jocuri distractive.

Zonă food: Delicii pentru toate gusturile, de la gustări rapide și deserturi indulgente până la preparate gătite delicioase, pentru a vă răsfăța simțurile între cumpărături și divertisment.

📅 Program de vizitare:

 • Joi, 18 aprilie 2024: 10:00 – 19:00
 • Vineri, 19 aprilie 2024 și Sâmbătă, 20 aprilie 2024: 09:00 – 19:00
 • Duminică, 21 aprilie 2024: 09:00 – 16:00

📍 Locație: Expo Arad

Astenia de primăvară: cum se manifestă și cum să o gestionezi

Astenia de primăvară: cum se manifestă și cum să o gestionezi

Odată cu sosirea primăverii, mulți oameni se confruntă cu o stare de oboseală inexplicabilă și lipsă de energie, cunoscută sub numele de astenie de primăvară. Această afecțiune nu este considerată o boală în sine, ci mai degrabă o reacție a organismului la schimbările de sezon și la ajustările naturale ale mediului înconjurător. În acest articol, vom explora semnele și simptomele asteniei de primăvară, cauzele posibile și strategiile pentru a gestiona această condiție.

Cum se manifestă astenia de primăvară?

Astenia de primăvară poate să se manifeste într-o varietate de moduri și poate afecta fiecare persoană în mod diferit. În general, semnele și simptomele includ:

 1. Oboseală excesivă: Persoanele afectate de astenie de primăvară se pot simți extrem de obosite și lipsite de energie, chiar și după un somn corespunzător.
 2. Somnolență diurnă: Un alt simptom comun este somnolența excesivă în timpul zilei, care poate afecta concentrarea și performanța la locul de muncă sau în activitățile zilnice.
 3. Tulburări de somn: Unele persoane pot avea dificultăți în adormire sau pot avea un somn neodihnitor, ceea ce poate agrava senzația de oboseală și de slăbiciune.
 4. Iritabilitate și modificări ale stării de spirit: Astenia de primăvară poate determina schimbări ale stării de spirit, incluzând iritabilitatea, anxietatea sau depresia ușoară.
 5. Dificultăți de concentrare: Persoanele afectate pot avea dificultăți în concentrare și în menținerea atenției asupra sarcinilor sau activităților obișnuite.
 6. Scăderea libidoului: Un alt simptom posibil este scăderea dorinței sexuale sau libidoului.

Cauzele asteniei de primăvară

Cauzele exacte ale asteniei de primăvară nu sunt pe deplin înțelese, însă există câteva teorii care pot explica această afecțiune:

 1. Schimbările sezoniere: Tranziția de la iarnă la primăvară poate afecta nivelurile de hormoni și neurotransmițători din creier, ceea ce poate influența starea de spirit și nivelurile de energie.
 2. Schimbările de lumină: Creșterea zilelor mai lungi și expunerea la mai multă lumină solară poate afecta ritmul circadian al organismului și poate perturba somnul și starea de bine.
 3. Deficiențele nutriționale: Unele persoane pot avea deficiențe de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina D sau magneziul, care pot contribui la apariția simptomelor asteniei de primăvară.
 4. Stresul și modificările în stilul de viață: Schimbările de sezon pot fi asociate cu stresul și modificările în rutina zilnică, ceea ce poate agrava simptomele asteniei de primăvară.

Cum să gestionezi astenia de primăvară

Dacă te confrunți cu simptomele asteniei de primăvară, există câteva strategii pe care le poți încerca pentru a îmbunătăți starea ta de bine:

 1. Menține un program regulat de somn: Asigură-te că dormi suficient și încearcă să menții un program regulat de somn, evitând culcarea prea târziu sau trezitul prea devreme.
 2. Adoptă un stil de viață sănătos: Alimentația echilibrată, exercițiile fizice regulate și gestionarea stresului pot ajuta la menținerea nivelurilor de energie și la îmbunătățirea stării de spirit.
 3. Petrece timp în aer liber: Expunerea la lumina naturală și petrecerea timpului în natură poate ajuta la reglarea ritmului circadian și la îmbunătățirea stării de spirit.
 4. Gestionarea stresului: Identifică sursele de stres din viața ta și încearcă să găsești modalități să le gestionezi eficient, cum ar fi practicarea meditației, yoga sau alte tehnici de relaxare.
 5. Consulă un specialist: Dacă simptomele asteniei de primăvară persistă sau devin severe, este recomandat să consulți un medic sau un terapeut pentru evaluare și tratament suplimentar.

Astenia de primăvară poate fi o experiență dificilă pentru mulți oameni, însă există strategii eficiente pentru gestionarea acestei condiții și pentru menținerea unei stări de bine în timpul tranziției sezoniere. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin acordarea atenției necesare nevoilor tale emoționale și fizice, poți să faci față mai ușor schimbărilor de sezon și să te bucuri de beneficiile pe care primăvara le aduce.

Nu ratați! Meciul amical al anului în Pecica: UTA vs. Progresul

UTA într-un amical incitant împotriva Progresului Pecica

Marți, 16 aprilie, ora 17:00, Pecica – O zi de neuitat pentru fanii fotbalului se apropie cu pași rapizi în Pecica! Echipa locală, Progresul, se va confrunta cu una dintre cele mai prestigioase echipe din regiune, UTA, într-un meci amical ce promite să fie plin de acțiune și emoție.

Pecicanii au așteptat cu nerăbdare această întâlnire, iar acum este momentul să vă alăturați lor pentru a trăi o experiență fotbalistică de neuitat! “Este o sărbătoare pentru noi acest amical cu UTA. Îl doream demult, l-am mai avut odată programat când a fost pauza echipelor naționale, dar atunci nu s-a putut. Așteptăm toți iubitorii fotbalului din zonă să vină la meci,” a declarat Cristian Pilan, conducătorul gazdelor.

Pentru iubitorii fotbalului din Arad și din împrejurimi, acest meci reprezintă o oportunitate unică de a susține echipele locale și de a fi martorii unui spectacol de fotbal de calitate. Fiți acolo pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii talentați ai lui Mircea Rednic, precum și pe tinerii promițători ai echipei gazdă.

În timp ce Pecicanii sunt pregătiți să își susțină echipa locală cu înflăcărare, antrenorul Mircea Rednic și staff-ul său vor folosi această ocazie pentru a observa îndeaproape jucătorii aflați sub contract cu UTA și care sunt împrumutați la Pecica. Meciurile amicale oferă o platformă ideală pentru evaluarea talentului și a potențialului, iar pentru tinerii speranțe ale gazdelor, este o oportunitate unică de a străluci sub lumina reflectoarelor.

Meciul va avea loc pe stadionul Progresul din Pecica, cu începere de la ora 17:00. Și cel mai bun lucru? Intrarea este liberă! Așadar, nu ratați această ocazie de a vă bucura de fotbalul local într-o atmosferă prietenoasă și plină de entuziasm.

Marcați data în calendar și pregătiți-vă să trăiți o seară de neuitat alături de comunitatea fotbalistică din Pecica și din împrejurimi!

Sursa: Știri locale

Transferul care ar putea aduce România în lumina internațională

Napoli își îndreaptă atenția către Philip Otele de la CFR Cluj: transferul care ar putea aduce România în lumina internațională

Jurnalistul Fabio Cannavo a dezvăluit informații senzaționale care ar putea schimba peisajul fotbalului românesc și internațional. Potrivit acestuia, Napoli este profund interesată de Philip Otele, talentatul atacant de 25 de ani de la CFR Cluj. Cu 13 goluri marcate în acest sezon, Otele și-a atras atenția clubului italian, care își dorește să-l transfere și să-l împrumute ulterior pentru a-i oferi șansa să joace.

Philip Otele a avut un sezon impresionant sub culorile CFR-ului, fiind o forță de neoprit în atac și contribuind cu șapte pase decisive în cele 38 de meciuri jucate. Valorat la 6 milioane de euro, Otele a fost cotat la 1,5 milioane de euro de site-urile specializate, demonstrându-și valoarea și potențialul.

Însă, drumul lui Otele către Napoli nu este lipsit de obstacole. Rivala FCSB-ului a inclus și ea numele atacantului nigerian pe lista sa de transferuri, cu oferte deja primite din străinătate. Cu un interes crescut din partea mai multor echipe europene, viitorul lui Otele pare să fie unul plin de provocări și oportunități.

Cu potențialul său și interesul din partea unor cluburi de top, transferul lui Philip Otele la Napoli ar putea fi nu doar o mutare strategică pentru ambele părți implicate, ci și un moment important pentru fotbalul românesc, aducându-l în lumina reflectoarelor internaționale.

Interesul manifestat de Napoli pentru Philip Otele de la CFR Cluj reprezintă nu doar o oportunitate extraordinară pentru talentatul atacant, ci și un moment semnificativ pentru fotbalul românesc. Posibilitatea ca un jucător din Superliga României să atragă atenția unei echipe de top din Serie A este o dovadă a calității și potențialului existent în această competiție. Transferul lui Otele ar putea nu doar să îi ofere acestuia o platformă pentru a-și demonstra valoarea la nivel internațional, ci și să contribuie la creșterea vizibilității fotbalului românesc în peisajul european. Cu toate acestea, competiția pentru semnătura lui Otele este acerbă, cu FCSB și alte echipe interesate, astfel că următoarele mișcări vor fi cu siguranță scrutate cu mare atenție de către pasionații de fotbal din întreaga Europă.

Impactul asigurărilor auto în atenția românilor, fraude și creșterea costurilor

0

Conștienți de impactul asigurărilor auto,factori cheie în polițele RCA

Potrivit celui mai recent studiu realizat de IRES – Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, aproape 7 din 10 români sunt conștienți că numărul accidentelor rutiere și valoarea despăgubirilor plătite influențează costul polițelor RCA. În plus, comunicatul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) subliniază că fraudele din asigurări au un impact semnificativ asupra prețului RCA.

Studiul relevă că 68% dintre respondenți cred că fraudele din asigurări influențează prețul RCA pentru întreaga populație, iar doar 28% consideră că acest impact se resimte doar pentru cei implicați în accidente. Recent, autoritățile din Argeș au reținut șapte persoane într-un dosar de fraudă cu asigurări RCA, acestea fiind acuzate că ar fi regizat accidente rutiere pentru a pretinde bani de la asiguratori.

Pe lângă fenomenul fraudelor, majoritatea șoferilor români (56%) afirmă că i-ar deranja mult și foarte mult situația în care costul reparațiilor efectuate în service ar fi mult mai mare în baza poliței RCA decât în cazul în care acest cost ar fi suportat din bugetul personal al șoferului.

Dauna medie RCA a crescut cu peste 8% în 2023, ajungând la valoarea de 10.750 lei, conform surselor citate. Aceasta este suportată din primele de asigurări plătite de toți deținătorii de vehicule, arată studiul.

Cu membri care plătesc despăgubiri de aproximativ 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică, asiguratorii din România membri ai UNSAR sunt implicați într-o activitate susținută pentru gestionarea eficientă a riscurilor și promovarea unei conștientizări adecvate în rândul populației în ceea ce privește asigurările auto.

Charlie Chaplin: omul din spatele pantofilor mari

0

Charlie Chaplin și moștenirea sa cinematografică : omul din spatele pantofilor mari

Născut în lumina Londrei

La 16 aprilie 1889, în inima Londrei, a venit pe lume o legendă a cinematografiei, Charlie Chaplin, într-o familie dedicată artei. Încă de mic, Charlie a fost măcinat de viața în lumea spectacolului, moștenind talentul artistic de la părinți. În ciuda greutăților timpurii, cu moartea tatălui și îmbolnăvirea mamei, el și fratele său și-au croit drumul prin lumea artei.

Debutul în lumina reflectoarelor

La doar 10 ani, Charlie a făcut primii săi pași în lumea scenei, alăturându-se unei trupe de tineri numită “The Eight Lancashire Lads”. Și-a pus amprenta în diferite spectacole, iar la doar 12 ani, a pășit pe scena cu celebrul “Sherlock Holmes”. Aici a început povestea sa ca actor de comedie în vodeviluri.

De la lumina Londrei la strălucirea Hollywood-ului

Îndrăzneț și plin de curaj, Chaplin a decis să-și încerce norocul în America. Acolo, și-a făcut debutul în filmul “A Night in an English Music Hall”. Cu pasiunea sa contagioasă și talentul remarcabil, a intrat în lumea filmului în 1913, alăturându-se lui Mack Sennett și companiei Keystone. De la Keystone la Essanay Company și apoi la Mutual Film Corporation, Chaplin a jucat într-o serie de filme de comedie care au cucerit inimile publicului.

Călătoria independentă

În 1917, Chaplin a făcut un pas curajos către independență, devenind producător independent și construindu-și propriile studiouri în Hollywood. Cu filme precum “A Dog’s Life” și “Shoulder Arms”, popularitatea sa a cunoscut o creștere vertiginoasă. Fondând United Artists Corporation alături de nume mari precum Mary Pickford, Douglas Fairbanks și D.W. Griffith, Chaplin și-a consolidat poziția în lumea filmului.

O moștenire cinematografică imensă

Charlie Chaplin nu a fost doar un actor și regizor remarcabil, ci și un scriitor talentat. Prin volumele sale autobiografice și compozițiile muzicale, și-a lăsat amprenta în mai multe domenii artistice. Filmele sale au pătruns adânc în inimile spectatorilor, de la “The Kid” și “The Gold Rush” până la “The Great Dictator”. În 1972, a fost onorat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar moștenirea sa este celebrată și astăzi în muzee și expoziții din întreaga lume.

Lumină pe ecran și în inimi

La 25 decembrie 1977, Charlie Chaplin s-a stins din viață la Vevey, în Elveția, dar lumina sa continuă să strălucească puternic prin operele sale atemporale. În amintirea lui, fiecare pantof mare, fiecare zâmbet și fiecare gest al “Vagabondului” rămân vii în inimile și imaginația noastră, iluminând ecranele și sufletele noastre cu farmecul său etern.

Charlie Chaplin rămâne o figură iconică în istoria cinematografiei, cu un impact profund care transcende timpul și frontierele. Viața și cariera sa strălucesc ca un far de creativitate și umor, inspirând generații întregi de artiști și publicul larg. Cu fiecare film, cu fiecare pas pe ecran, Chaplin a reușit să atingă corzile sensibile ale umanității, aducând bucurie, reflecție și emoție în inimile spectatorilor din întreaga lume.

Astăzi, moștenirea sa continuă să trăiască prin operele sale remarcabile, prin expoziții și prin amintirea sa în cultura populară. Charlie Chaplin a fost și va rămâne întotdeauna un simbol al perseverenței, creativității și umorului, iar contribuția sa la lumea cinematografiei va continua să fie celebrată și să inspire pentru multe generații viitoare.

Încurajarea zilei pentru tine

Încurajarea zilei pentru tine:

  Suflet minunat,

  E timpul să te focusezi pe tine.
  E timpul să te bucuri de viață.
  E timpul să trăiești viața pe care ți-ai promis-o.
  Hai,Carpe Diem!( Trăiește clipa)


      Te iubesc!
     Amintește-ți să zâmbești astăzi!

Încurajări de la suflet la suflet : Sorina Anca / Arad 2022

Olăritul, tradiția și amintirea unui meșteșug aproape pierdut în județul Arad

Olăritul, tradiția și amintirea unui meșteșug aproape pierdut în județul Arad

În inima județului Arad, pe valea Crișului Alb, se află o zonă încărcată de istorie și meșteșuguri tradiționale. Una dintre aceste arte vechi este olăritul, iar printre cei care au păstrat vie această tradiție se numără și meșterul olar Teodor Faur. Cu toate că a trăit între anii 1904 și 1972, amintirea sa și contribuția la meșteșugul olăritului continuă să rămână vie în memoria comunității.

Localitatea Bârsa, de unde provenea Teodor Faur, este cunoscută de-a lungul timpului pentru meșteșugurile sale transmise din generație în generație. Argila abundentă din zonă a făcut ca olăritul să fie o prezență constantă în viața locuitorilor, iar meșterul Teodor Faur a fost unul dintre ultimii olari din acest vechi centru de ceramică.

Procesul de fabricare a ceramicii începea cu aducerea lutului din dealul Rovine, din apropierea localității. Aici, într-o groapă special amenajată, lutul era lăsat să se înmoaie în apă timp de o săptămână, după care era scos și transportat la atelier sub formă de sfere mari. Cu o tehnică îndemânatică și multă pricepere, meșterul olar modela lutul în forme diverse, creând ulcioare, oale, blide sau alte obiecte ceramice.

În satul Târnăvița, aflat la doar câțiva kilometri distanță de Halmagiu, meșteșugul olăritului a fost o tradiție de secole. Aici, locuitorii s-au ocupat încă din cele mai vechi timpuri cu olăritul, având fiecare gospodărie roată de olărit și cuptor pentru ars oale. Familii precum Betea, Ștefea și Mateș au fost mândria zonei, prezentându-și creațiile la târgurile locale.

Cu toate acestea, tradiția olăritului în Târnăvița a suferit o scădere în ultimele decenii. Dacă în trecut satul era cunoscut ca un adevărat sat de olari, în prezent nu mai există niciun meșter olar în zonă. Ceramica de Târnăvița, cu ornamentația sa distinctivă de smalț galben și nuanțe de verde, riscă să cadă în uitare odată cu trecerea timpului.

Cu toate acestea, există speranță că tinerii din zonă vor prelua ștafeta și vor continua tradiția olăritului în Târnăvița. Este important ca această artă ancestrală să fie păstrată și transmisă mai departe, pentru a nu pierde legătura cu rădăcinile și identitatea culturală a comunității.

Astfel, olăritul în Arad nu este doar o simplă activitate meșteșugărească, ci și o parte din patrimoniul cultural al județului, care merită să fie conservat și promovat pentru generațiile viitoare.

Arad: Conferință pentru suflet și minte

Arad: Conferință pentru suflet și minte

𝐀𝐫𝐡𝐢𝐝. 𝐋𝐞𝐜𝐭. 𝐔𝐧𝐢𝐯. 𝐃𝐫. 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞, specialist în neuroștiințe  și teologie  va conferenția la Arad.

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este partener al conferinței „Educație pentru viața de mâine”  susținută de𝐀𝐫𝐡𝐢𝐝. 𝐋𝐞𝐜𝐭. 𝐔𝐧𝐢𝐯. 𝐃𝐫. 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității  “Al. I. Cuza” Iași, expert în formare, neuroștiinte și teologie, realizator al emisiunii „Lumina Celui Nevăzut” la Trinitas TV. 

Evenimentul, organizat de Școala Gimnazială “Sfântul Ierarh Nicolae” Arad, Asociația Social Educativă „Filologos”, Asociatia AtelieR de Cuvinte și Universitatea “Aurel Vlaicu”din Arad va avea loc marți, 23 aprilie, de la orele 18.00 în Complex M al UAV (str. Elena Drăgoi nr.2).

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

„Conferința  este un eveniment în care învățătorii, profesorii dar mai ales  părinții pot aprofunda câteva perspective privind un parcurs școlar edificator al elevilor având ca fundamente:  caracterul, virtuțiile intelectuale, compasiunea și pot înțelege importanța scrisului de mână în dezvoltarea creierului.” relatează Giorgiana Elena Popan, coordonatorul evenimente culturale și educaționale al Școlii Gimnaziale ”Sf. Ierarh Nicolae” Arad, cadru didactic la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială a UAV.