Acasă Blog

O poveste încântătoare de curaj și speranță în construirea unei societăți accesibile și pline de bucurie!

0

O poveste încântătoare de curaj și speranță în construirea unei societăți accesibile și pline de bucurie!Dizabilitate și sport!

O poveste încântătoare de curaj și speranță în construirea unei societăți accesibile și pline de bucurie!Dizabilitate și sport!

În inima vibrantă a Aradului, se înalță cu mândrie Asociația Special Medical Care, o comoară a înțelepciunii și compasiunii, dedicată în totalitate susținerii și îngrijirii celor ce trăiesc cu dizabilități – copii curajoși, adulți luptători și suflete ce au cunoscut greutatea nevoilor speciale. Echipa noastră, plină de devotament, urmărește cu încredere finalizarea renovărilor și dotarea uluitorului Centru de Recuperare pentru Persoane cu Dizabilități, un sanctuar al speranței și al transformării.

Astăzi, avem bucuria și onoarea să vă anunțăm despre un eveniment caritabil, în parteneriat cu carismaticul Alex Miu, pionierul miscării, fondatorul magiei sportului prin conceptul său inovator Move Sport by Alex Miu. Și nu doar atât! Alex Miu este și organizatorul magnificei inițiative Sport Is Our Religion și Mișcare în Scop Caritabil, o voce puternică ce inspiră și schimbă destine.

Prin strălucitoarea inițiativă “De la Dizabilitate la Calitate prin Sport”, Timișoara se va transforma într-un aburic univers al fericirii și al pasiunii pentru mișcare, pe data de 8 iulie, începând cu ora 10 dimineața, la îndrăgita Bază de Canotaj. Aici, veți fi martorii unui spectacol captivant și veți trăi momente de o intensitate greu de descris. Inima evenimentului este pur și simplu uimitoare – intrarea este gratuită, iar donațiile generoase pentru dotarea centrului pot fi făcute în urnele special amenajate.

Energia și bunătatea inimilor noastre s-au unit într-un ocean de oameni cu suflet mare, sportivi desăvârșiți, producători locali și chiar războinici ai libertății din fotolii rulante, toți animați de un singur scop nobil – de a sprijini această cauză extraordinară. Împreună, prin spiritul nostru de unitate și compasiune, vom aduce o rază de lumină în viețile celor care se bazează pe noi.

Acest eveniment magic este dedicat în primul rând eroilor noștri mici, copiii adorabili cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, ce vor trăi o experiență desprinsă din povești. Concursurile de exatlon vor face ca timpul să dispară, iar fiecare moment va fi o victorie în sine. Nu vor exista învingători sau învinși, ci doar suflete înaripate de bucurie și împlinire. În plus, vă veți regăsi într-un vârtej de muzică încântătoare, arome delicioase și un val de voie bună, toate creând o atmosferă de neuitat și o amintire ce va rămâne vie în inimile voastre.

Haideți să devenim parte din această minunată transformare! Să demonstrăm copiilor noștri și comunității întregi că sportul nu este doar o opțiune, ci un aliat puternic în călătoria spre sănătate și fericire. Așteptăm cu nerăbdare să fim împreună, să ne bucurăm de o zi plină de mișcare, emoție și povestiri de neuitat. Uniți în iubire și compasiune, vom construi o societate mai frumoasă și accesibilă pentru toți.

HAIDEȚI SĂ FACEM O SCHIMBARE ÎMPREUNĂ!

Proiectul Catalogul afacerilor arădene – aradoficial.ro

0
Arad Oficial
Catalogul afacerilor aradene

Proiectul Catalogul afacerilor arădene – aradoficial.ro – Comunitatea care crește împreună!

Este o comunitate născută din ideea de a dori să sprijine și să ofere vizibilitate micilor și marilor întreprinderi locale, dar și să ajute comunitatea să identifice afacerile cele mai apropiate de casă și serviciile conexe oferite.

În prezent disponibil exclusiv Județului Arad.

Acest proiect s-a născut din ideea de a dori să susținem micile și  mari afaceri locale, în perioada dificilă a Covid-19, care ne-a catapultat într-un stil de viață complet diferit.

Începutul carantinei și diferitele decrete guvernamentale au necesitat modificarea activităților normale de muncă, ceea ce a dus la închiderea celor mai multe și a cerut în schimb un sprijin mai mare tuturor activităților care furnizează produse și servicii de prima necesitate.

Micii comercianți  locali care s-au trezit să ofere servicii suplimentare (livrare la domiciliu, comenzi telefonice, colectare în magazin etc …) pentru a respecta regulile de siguranță prevăzute de decret, dar, de asemenea, cu siguranță conduse de un sentiment de responsabilitate și dragoste pentru comunitatea cuiva.

Așadar, am decis să dezvoltam această platformă pentru a oferi vizibilitate în special micilor comercianți care ar putea să nu fie prezenți online și comunității pentru a putea identifica și contacta cu ușurință comercianții din apropierea casei lor și serviciile suplimentare conexe oferite.

“Pentru a fi mai aproape decât înainte”

Cine suntem noi

Profesioniști la dispoziția dumneavoastră

Ne-am oferit profesionalismul cu drag pentru comunitatea Arădeană!

Pur și simplu am vrut să fim acolo în acest moment delicat.

Inima

O mare dorință de a contribui în orice mod la succesul altora.

Timp

Multă muncă, mai ales noaptea când totul este liniștit și gândurile se trezesc.

Cafea

A fost nevoie de multă cafea pentru a ține pasul cu ritmul de dezvoltare  acestei platforme.

Soare

Căldura soarelui luată pe balconul casei ne-a dat forma corectă.

De ce să vă înregistrati afacerea?

*Abonament anual accesibil oricui.

*Durează doar câteva minute pentru a trimite  detaliile afacerii.

**Vă publicăm afacerea în maxim 48h după ce avem datele necesare de la Dvs.

Beneficii

Vizibilitate

Este important să fii prezent online și de acum înainte să te găsești vă fi foarte ușor.

Mai aproape

Faceți parte din prima comunitate care pune inima lor pe primul loc.

Simplu și intuitiv

Informațiile despre afacerea dvs. vor fi prezentate în cel mai intuitiv mod, accesibil și lizibil atât de computer, cât și de pe  smartphone.

Lăsăți clienții să vă găsească online, acum este mai ușor!

Pentru orice solicitare de informații sau dacă doriți să ne anunțați opinia dvs. despre comunitate, dacă  doriți să îmbunatatiti ceva, nu ezitați să ne contactati completând formularul de pe această pagină. “aradoficial.ro/contact“. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

#aradoficial #catalogulafaceriloraradene #listarearad #publicitatearad

Arad Oficial
Catalogul afacerilor aradene

6 motive pentru a vă înscrie afacerea într-un director local

0

Încercarea de a extinde și de a câștiga mai mulți potențial asupra concurenților este un vis al oricărei firme mici sau mari. Listarea de afaceri locale online oferă acest avantaj pe care doar optimizarea prezenței și publicității online a companiei dvs. nu le poate acoperi. Acestea funcționează mult mai bine decât paginile galbene, oferind clienților informații instantanee despre companie.

6 motive pentru a vă înscrie afacerea într-un director local

Din acest motiv, 91% dintre clienții locali merg online pentru a căuta produse sau servicii pe care o companie le oferă la doar câteva străzi distanță. Următoarele sunt câteva avantaje uimitoare pe care le oferă directoarele locale și de ce nu doriți să le pierdeți:

Conversie ridicată

72% dintre persoanele care efectuează o căutare online locală ajung să viziteze unitatea cea mai apropiată de ele. Acum, ia în considerare asta pentru o clipă.

Când v-ați creat site-ul web al afacerii, ați început cu succes laborioasa călătorie de a încerca să vă clasați pe prima pagină a SERP, care durează în mod normal câteva luni! Dar aici, prin Catalogul afacerilor arădene, afacerea dvs. nu numai că primește atenția pe care o caută, ci o primește de la persoanele care sunt foarte susceptibile de a face o achiziție.

Mai multă vizibilitate la ușa ta

În zilele noastre, multe noi servicii de listare preferă să atragă informații despre companii din directoare mai mari. Prin urmare, prin crearea listei dvs. de afaceri unice în Catalogul afacerilor arădene, ve-ți avea șansa de listare și în alte câteva directoare, ceea ce se traduce printr-un raport de vizibilitate ridicat pentru compania dvs..

Moduri mai bune de a fi văzut

Este posibil să nu știți acest lucru, dar directoarele locale potrivesc compania dvs. cu căutările locale pe baza diferitelor criterii. Acesta face parte din motivul pentru care trebuie să vă asigurați că informațiile dvs. din orice listă locală sunt exacte și extinse.

Aceste directoare de listare știu că majoritatea clienților potențiali nu știu numele companiei pe care o caută. Deci, directoarele locale utilizează informațiile pe care le le oferiți pentru a vă potrivi cu un potențial client pe baza serviciilor necesare, a locației companiei și a categoriei, pentru a numi câteva.

Spune-ți adevărata poveste

Directoarele de afaceri locale oferă companiilor spațiul pentru a adăuga detalii cruciale despre produsele și serviciile lor. Acum, este esențial să nu ignorați această oportunitate, deoarece 93% dintre consumatori sunt frustrați de informațiile incorecte ale unei companii într-un director online.

Crește-ți marca

Un alt beneficiu cheie al directorului local de afaceri este acela că permit firmelor de tot felul să-și dezvolte marca susținând o bună reputație. Oamenii care v-au folosit serviciile vă pot evalua firma și pot scrie despre experiența lor. Aceasta este o modalitate excelentă de a convinge alți cumpărători, deoarece 88% dintre consumatori au încredere în recenziile online.

Eficiența costurilor

Pentru prețul înregistrării firmei dvs. într-un director online, acestea oferă, de asemenea, o mulțime de alte beneficii. Aveți șansa de a atrage mai mult trafic către site-ul dvs. web, de recenzii autentice, de a vă îmbunătăți rangul motorului de căutare, de a vă conecta la o mulțime de consumatori în doar câteva minute de listare.

Catalogul afacerilor aradene!

Ne puteți vizita și pe pagina noastă de facebook!

Tinerii pot obține mai ușor teren de casă gratuit prin simplificarea procedurii

0
sursă foto: quickshop.ro
sursă foto: quickshop.ro

Tinerii pot obține mai ușor teren de casă gratuit prin simplificarea procedurii. O veste entuziasmantă a sosit pentru tinerii din România

Tinerii pot obține mai ușor teren de casă gratuit prin simplificarea procedurii. O veste entuziasmantă a sosit pentru tinerii din România: procedura de obținere a terenului de casă gratuit de la autoritățile locale a fost simplificată semnificativ. Noile norme metodologice de aplicare a legii au intrat în vigoare la începutul săptămânii, deschizând calea pentru cei care doresc să-și construiască un cămin fără costuri majore.

sursă foto: quickshop.ro
Tinerii pot obține teren de casă mai ușor
sursă foto: quickshop.ro

Prin Hotărârea de Guvern nr. 748/2023, publicată în Monitorul Oficial de luni, se elimină cerința anterioră a depunerii unei declarații părintești, pe proprie răspundere, că nu dețin sau nu au deținut în ultimii 10 ani un teren mai mare de 500 mp în mediul urban sau de 5.000 mp în mediul rural. Această schimbare simplifică considerabil procesul de solicitare.

După această modificare, tinerii solicitanți trebuie să prezinte doar următoarele documente:

 • Copie a certificatului de naștere
 • Copie a actului de identitate
 • Declarația solicitantului, pe proprie răspundere, că nu deține sau nu a deținut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe.

Alocarea terenului se face în folosință gratuită pe perioada în care locuința proprie este deținută, în limitele suprafețelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local, în ordinea de prioritate determinată pe baza unor criterii stabilite prin hotărâre a consiliului local.

Legislația detaliază că dimensiunile terenurilor oferite tinerilor pentru construirea unei locuințe deținute personal sunt direct legate de tipul localității în care se află acestea. Astfel, suprafețele de teren alocate sunt:

 • Între 150 m² și 300 m² – în municipii și sectoarele municipiului București
 • Între 250 m² și 400 m² – în orașe
 • Între 250 m² și 1.000 m² – în comune și sate

Această oportunitate poate fi cerută (o singură dată) de tinerii cu vârsta de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele criterii:

 • Au împlinit vârsta de 18 ani
 • Nu au deținut o locuință sau teren destinat construirii unei locuințe, nici în localitatea în care se face cererea, nici în alte localități, la momentul depunerii cererii sau la momentul aprobării ei.

În funcție de caz, consiliile locale pot stabili criterii suplimentare pentru alocarea terenurilor.

Beneficiarii cărora li s-a aprobat alocarea terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personală trebuie să înceapă construcția în termen de un an de la alocare și să respecte legislația privind construcțiile.

Această schimbare legislativă promovează oportunități mai accesibile pentru tinerii care doresc să-și întemeieze un cămin și să contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

Coaliția dezbate reforme economice înaintea vizitelor la Bruxelles

0
sursă foto: digi24.ro
sursă foto: digi24.ro

Coaliția dezbate reforme economice

Coaliția dezbate reforme economice înaintea vizitelor la Bruxelles. O ședință crucială a coaliției de guvernare are loc în ziua de marți

Coaliția dezbate reforme economice înaintea vizitelor la Bruxelles. O ședință crucială a coaliției de guvernare are loc în ziua de marți pentru a stabili ultimele detalii înainte de vizitele programate la Bruxelles, unde se vor negocia reformele propuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Printre reformele discutate se regăsesc cele legate de pensiile și salariile românilor, precum și măsurile fiscale și de austeritate necesare pentru reducerea deficitului bugetar.

În urma întâlnirii recente dintre premierul Marcel Ciolacu și șefa Comisiei Europene, Coaliția de guvernare se mobilizează pentru a stabili detaliile reformelor care urmează să fie prezentate și discutate în cadrul vizitelor la Bruxelles.

Printre participanții la ședința de marți se numără liderii coaliției, iar principalii miniștri responsabili de portofolii-cheie precum Muncă, Finanțe și Fonduri Europene.

Obiectivul acestei întâlniri este să se pregătească documentele necesare pentru Comisia Europeană, care vizează atât reformele din PNRR, cât și măsurile fiscale și de austeritate care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar. Guvernul dorește să se asigure că obiectivele propuse în cadrul PNRR sunt atinse fără să fie pierduți banii alocati pentru redresarea economică.

sursă foto: digi24.ro
Coaliția dezbate reforme economice
sursă foto: digi24.ro

Unul dintre punctele majore de discuție este introducerea de noi taxe pentru a diminua deficitul bugetar. Aceste taxe ar urma să afecteze clădirile rezidențiale, mașinile de lux, sumele scoase din țară și companiile cu venituri mari. De asemenea, se ia în considerare eliminarea facilităților fiscale pentru industria IT, construcții și agricultură. Totodată, măsurile de austeritate care au stârnit controverse și proteste în rândul cetățenilor vor fi discutate, cum ar fi eliminarea posturilor vacante și reducerea funcțiilor de conducere în instituții.

Pensii speciale și reforme salariale se numără printre subiectele cheie pe masa discuțiilor. Se propune menținerea pensiilor speciale pentru procurori și judecători până în 2028, creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani treptat până în 2035, și trecerea la pensii pe bază de contributivitate până în 2043. Totodată, se propune introducerea unui impozit de 15% pentru sumele care depășesc salariul mediu net pe economie. O nouă formulă de calcul și reguli de indexare sunt în discuție pentru reforma sistemului general de pensii, iar vârsta de pensionare opțională ar putea crește până la 70 de ani.

Reforma sistemului de salarizare, eliminarea inechităților și recalcularea salariilor la stat sunt aspecte pe care coaliția le examinează cu atenție. O lege separată pentru salariile magistraților este, de asemenea, luată în considerare.

Cu vizita premierului Marcel Ciolacu și a delegației miniștrilor la Bruxelles, se urmărește să se demonstreze dialogul constructiv dintre Guvernul României și Comisia Europeană în ceea ce privește PNRR și reformele necesare. Totuși, România trebuie să se conformeze țintei de deficit bugetar de 4,4% pentru anul curent, în condițiile în care prognozele arată un posibil deficit de peste 6% din PIB. Guvernul își propune să adopte măsuri pentru a corecta acest derapaj bugetar în timp util.

Toate aceste reforme și măsuri sunt cruciale pentru economia și stabilitatea României, iar guvernul își propune să le negocieze eficient și să le implementeze pentru a se asigura că ținta de redresare economică și dezvoltare este atinsă.

Interes Local în Dialog” aduce în prim-plan o expertă în antrenament și sănătate – Nora Bichiș

0

Interes Local în Dialog – Gazda Miruna Izabela într-o discuție captivantă cu Nora Bichiș, Antrenor Personal și Femeie de Afaceri

Gazda Miruna Izabela într-o discuție captivantă cu Nora Bichiș, Antrenor Personal și Femeie de Afaceri

Bun venit la o nouă incursiune în universul intrigant al podcastului “Interes Local în Dialog”! În episodul 5, aducem în prim-plan o personalitate deosebită – Nora Bichiș, Antrenor Personal și Femeie de Afaceri, într-o conversație fascinantă moderată de gazda emisiunii, Miruna Izabela.

Ceea ce face acest episod deosebit este modul în care Nora Bichiș a transformat pasiunea sa pentru antrenamentul personal și sănătate într-o călătorie inspirațională și de impact. Cu experiența sa în spate, Nora a reușit să aducă o viziune unică și energie pozitivă în industria fitness-ului local.

Discuția se va centra pe subiecte precum beneficiile pilatesului, abordarea individuală în antrenament și provocările pe care le-a întâlnit în dezvoltarea sa personală și profesională. Nora Bichiș este nu doar un expert în antrenament, ci și un exemplu de echilibru și dedicare în a-și urmări pasiunile.

Pe lângă experiența sa în antrenament personal, Nora aduce și perspectiva sa ca femeie de afaceri, cu o experiență vastă în industria înfrumusețării. Conversația va dezvălui cum a reușit să găsească echilibrul între carieră și pasiune, și cum acest echilibru s-a reflectat în viața și succesul său.

Episodul va oferi ascultătorilor oportunitatea de a învăța mai multe despre beneficiile antrenamentului personal, sănătatea mintală și fizică, dar și cum să își găsească propria cale de a-și urmări visurile și obiectivele. Este o ocazie rară de a pătrunde în culisele vieții unei femei puternice și de a afla ce a dus la transformarea sa extraordinară.

Nu ratați această ocazie de a vă inspira și de a vă informa despre importanța sănătății și dedicării în atingerea obiectivelor personale. Urmați-ne pentru a fi la curent cu lansările noastre și pentru a vă alătura comunității locale în călătoria către succes și bunăstare.

Pentru mai multe informații și pentru a asculta episodul complet, accesează: [link-ul spre episod](inserați aici link-ul).

Contact studio: 0770 827 300 Sponsori: Catalogul Afacerilor Arădene, Zugrăvi Arad, Dedaly Construct, Arad Oficial Website: www.podcastarad.ro Canalul de YouTube: @PodcastStudioArad

#PodcastLocal #AntrenamentPersonal #Pilates #Inspirație #Bunăstare #TransformarePersonală #EchilibruMinteCorp #ExpertAntrenamentPersonal #ComunitateSănătoasă #MotivațieZilnică #ConexiuneLocală #EpisodCaptivant #InvitatSpecial #ÎnFormăȘiFericit

Atenționare de călătorie în Grecia

1
sursă foto: ego.ro
sursă foto: ego.ro

Risc ridicat de incendii de vegetație în mai multe regiuni din Grecia

Această avertizare survine ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care au favorizat dezvoltarea și extinderea incendiilor de vegetație în zone semnificative din Grecia.

sursă foto: ego.ro
sursă foto: ego.ro


Atenționare de călătorie în Grecia: Risc ridicat de incendii de vegetație în mai multe regiuni

Ministerul Afacerilor Externe al României informează cetățenii români cu privire la situația actuală în Grecia, unde există un risc ridicat de producere a incendiilor de vegetație în mai multe regiuni ale țării. Această avertizare survine ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care au favorizat dezvoltarea și extinderea incendiilor de vegetație în zone semnificative din Grecia.

Pentru data de 21 august 2023, autoritățile locale au anunțat menținerea riscului foarte ridicat de incendii de vegetație (gradul 5) în următoarele zone:

 1. Regiunea Attica, Grecia Continentală (Beotia, Evia), Peninsula Peloponez (regiunile Arkadia și Lakonias);
 2. Macedonia Centrală: Chalkida și Muntele Athos;
 3. Regiunea Preveza;
 4. Regiunile: Rodopi, Xanthi, Kavala, Fokida, Fthiotida;
 5. Insulele Samothrakis, Skyros, Kythira și Thassos;
 6. Insulele Mării Egee: Limnos, Lesbos și Chios;
 7. Insulele ionice: Kefalonia, Zakynthos și Lefkada.

M.A.E. recomandă tuturor cetățenilor români care intenționează să călătorească în Grecia să se informeze în detaliu cu privire la situația actuală și să evite deplasările în zonele afectate de incendii în desfășurare sau în zone cu un risc ridicat de producere a acestora.

Celor care se află deja în regiunile în care se manifestă incendii li se solicită să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să fie atenți la sursele oficiale de informare publică pentru a primi ultimele actualizări legate de evoluția incendiilor.

Este crucial să se țină cont de faptul că legislația din Grecia interzice orice activitate în aer liber care ar putea provoca scântei sau foc, cu sancțiuni drastice în cazul încălcării acestor reguli. Cetățenii români sunt încurajați să raporteze imediat izbucnirea unui incendiu prin apelarea numerelor de urgență: 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

În caz de dificultăți sau urgențe, cetățenii români au la dispoziție numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și ale Consulatului General al României din Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii sunt disponibili 24/7.

Mai mult decât atât, pentru informații actualizate și sfaturi de călătorie, cetățenii români sunt încurajați să consulte paginile web oficiale, precum http://atena.mae.ro și http://salonic.mae.ro. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe amintește că aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) oferă resurse suplimentare pentru călătorii sigure în străinătate.

Structura anului școlar 2023-2024

0
sursă foto: zf.ro
sursă foto: zf.ro

Structura Anului Școlar 2023-2024 în România: vacanță de schi și alte modificări

Ministerul Educației din România a anunțat detaliile privind structura anului școlar 2023-2024, aducând în discuție câteva modificări semnificative în ceea ce privește organizarea perioadelor de învățare și vacanțe.

Anul școlar viitor va continua să fie structurat în module, iar una dintre modificări se referă la Programul național “Școala altfel” și Programul “Săptămâna Verde”, care vor putea fi derulate până la data de 26 aprilie 2024, spre deosebire de data inițială, 12 aprilie.

sursă foto: portalinvatamant.ro
sursă foto: portalinvatamant.ro

În calendarul școlar propus pentru anul 2023-2024, școala va începe la data de 11 septembrie 2023 și se va încheia la 21 iunie 2024, cu excepția anilor terminali. Structura pe module va continua să fie utilizată pentru organizarea anului școlar, cu câteva detalii de ajustare pentru a se adapta la necesitățile elevilor și cadrelor didactice.

Una dintre noutățile notabile este introducerea unei vacanțe speciale de schi pentru elevi, care va avea loc în luna februarie. Aceasta își propune să ofere elevilor oportunitatea de a se bucura de activități recreative în sezonul rece și de a-și dezvolta abilitățile sportive într-un mediu diferit.

De asemenea, perioada pentru Programul național “Școala altfel” și Programul “Săptămâna Verde” a fost extinsă până la data de 26 aprilie 2024. Aceste programe încurajează activitățile educaționale extracurriculare și implicarea elevilor în proiecte non-formale.

sursă foto: zf.ro
sursă foto: zf.ro

Vacanțele elevilor în anul școlar 2023-2024 sunt planificate astfel:

 • De la 28 octombrie 2023 până la 5 noiembrie 2023
 • De la 23 decembrie 2023 până la 7 ianuarie 2024
 • O săptămână, la decizia inspectoratelor școlare, în perioada 12 februarie – 3 martie 2024
 • De la 27 aprilie 2024 până la 7 mai 2024
 • De la 22 iunie 2024 până la 8 septembrie 2024

Până în prezent, noul calendar școlar a fost primit cu interes de către comunitatea educațională, iar părerile sunt împărțite în privința acestor modificări. Cu toate acestea, noul sistem de module, flexibilitatea în desfășurarea programelor educaționale și adăugarea vacanței de schi reflectă efortul continuu al Ministerului Educației de a adapta sistemul de învățământ la nevoile și așteptările elevilor și profesorilor.

Anul școlar 2023-2024 vine cu noi provocări și oportunități pentru educația din România, promovând diversificarea activităților școlare și a modului în care elevii învață și se dezvoltă.

Decese cauzate de virusul purtat de țânțari

0
sursă foto: playtech.ro
sursă foto: playtech.ro

În ultima săptămână, România a fost zguduită de vestea că trei persoane au pierit din cauza virusului West Nile

O boală infecțioasă transmisă prin înțepăturile de țânțari. Aceste decese vin după o perioadă de peste două luni în care nu s-au înregistrat cazuri mortale legate de acest virus. Specialiștii atrag atenția că temperaturile ridicate și valurile de căldură au favorizat dezvoltarea și invazia țânțarilor, vectorii responsabili pentru răspândirea virusului.

Deși perioada de monitorizare a infecției cu virusul West Nile a început pe 6 iunie, numărul cazurilor de infecții s-a înmulțit în ultima săptămână. Conform autorităților sanitare, cel puțin șapte oameni au fost infectați recent cu acest virus, iar trei dintre ei au pierit în urma unor complicații severe numite meningoencefalite.

sursă foto: playtech.ro
sursă foto: playtech.ro

Echipa de specialiști de la laboratorul de entomologie medicală din cadrul Institutului Cantacuzino a subliniat că virusul West Nile este înrudit cu un alt virus periculos, denumit Dengue. Aceste două virusuri sunt transmise prin înțepăturile de țânțari și pot cauza afecțiuni grave la om.

Printre simptomele asociate infecției cu virusul West Nile se numără febra, durerile de cap, oboseala și durerile musculare. În cazurile mai severe, pacienții pot dezvolta meningoencefalite, adică inflamații ale creierului și a membranei care îl înconjoară, ceea ce poate duce la complicații grave și chiar la deces.

În fața acestei alerte, autoritățile au emis recomandări pentru a preveni înțepăturile de țânțari și răspândirea virusului:

 • Purtarea îmbrăcămintei adecvate: Evitați expunerea la țânțari purtând haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi.
 • Utilizarea repelenților: Folosiți substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor pe piele și pe haine.
 • Protecția locuinței: Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă prin intermediul plaselor de protecție la ferestre.
 • Evitarea apei stagnante: Desecați bălțile de apă din jurul gospodăriei și îndepărtați recipientele cu apă stătută și gunoiul menajer din zonă.

Cu toate că virusul West Nile nu poate fi prevenit în totalitate, luarea măsurilor de precauție poate contribui semnificativ la reducerea riscului de infecție. Este important să rămânem vigilenți în fața acestei amenințări și să urmăm cu atenție recomandările oficiale pentru a ne proteja sănătatea și a împiedica răspândirea virusului.

Cod PORTOCALIU de caniculă

0
sursă foto: news.ro
sursă foto: news.ro

Întreg teritoriul țării se confruntă cu un val de căldură prelungit, temperaturile maxime se mențin constant peste 33 de grade Celsius

Cod portocaliu de caniculă în România: Județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și București, sunt pregătite să facă față unui val de căldură extrem de intens în zilele de 21 și 22 august.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor atinge cote alarmante, situându-se între 37 și 39 de grade Celsius. Fenomenul de caniculă, caracterizat prin temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat, va afecta aceste zone în mod deosebit.

sursă foto: news.ro
sursă foto: news.ro

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, creând condiții dificile pentru cei aflați în aceste regiuni. Efortul fizic va trebui redus la minim, iar măsurile de protecție împotriva căldurii vor trebui respectate cu strictețe pentru a evita efectele negative asupra sănătății.

De asemenea, autoritățile locale și naționale sunt în alertă pentru a monitoriza situația și a lua măsuri preventive. Recomandările privind hidratarea corespunzătoare, evitarea expunerii prelungite la soare în timpul orelor de vârf, și asigurarea unui mediu răcoros și ventilat în locuințe sunt de o importanță crucială în această perioadă.

Această perioadă de caniculă extremă vine în contextul în care întregul teritoriu al țării se confruntă cu un val de căldură prelungit, iar temperaturile maxime se mențin constant peste 33 de grade Celsius. Specialiștii meteo avertizează că acest fenomen va persista pe tot parcursul săptămânii și recomandă ca populația să fie extrem de atentă la semnalele de avertizare și să respecte cu strictețe toate recomandările oficiale pentru a evita potențialele probleme de sănătate legate de căldură excesivă.

În aceste circumstanțe, autoritățile și serviciile de urgență își intensifică pregătirile pentru a interveni prompt în caz de necesitate, și îndeamnă cetățenii să rămână informați prin sursele oficiale și să urmeze indicațiile autorităților pentru a-și proteja sănătatea și bunăstarea în fața acestui val de căldură intensă.

Restricții de circulație de Zilele Aradului

0
sursă foto: media9.ro
sursă foto: media9.ro

Primăria a anunţat joi după-masă instaurarea unor restricții pe bulevardul Revoluției, cu ocazia Zilelor Aradului

În contextul desfășurării evenimentului Târgului Estival Food & Fun în cadrul Zilelor Aradului, Primăria Municipiului Arad a anunțat instaurarea unor restricții de circulație pe Bulevardul Revoluției. Astfel, în perioada 18 august 2023, începând cu ora 6:00, până la 28 august 2023, ora 16:00, se va institui restricționarea circulației rutiere pe sensul de mers Teatru – Primăria Municipiului Arad, pe tronsonul cuprins între Teatrul Clasic “Ioan Slavici” și intersecția cu strada Alexandru Dimitrie Xenopol.

Decizia de a implementa aceste restricții a fost luată în urma avizului favorabil acordat de către Comisia de Sistematizare a Circulației, în răspuns la solicitarea Centrului Municipal de Cultură Arad. Scopul principal al restricțiilor este de a asigura organizarea și desfășurarea în condiții de siguranță a Târgului Estival Food & Fun, eveniment deosebit de așteptat de către locuitorii Aradului și de către vizitatorii din împrejurimi.

În comunicatul său, municipalitatea arădeană și-a exprimat scuzele pentru eventualele inconveniente cauzate de aceste restricții temporare de circulație. Totodată, au transmis un mulțumesc pentru înțelegerea și sprijinul cetățenilor în asigurarea unui mediu propice desfășurării fără incidente a evenimentelor din cadrul Zilelor Aradului.

sursă foto: media9.ro
sursă foto: media9.ro

Zilele Aradului sunt o ocazie importantă pentru comunitatea locală de a celebra tradițiile, cultura și diversitatea orașului. Prin organizarea evenimentelor precum Târgul Estival Food & Fun, autoritățile locale își propun să ofere participanților și vizitatorilor o experiență plăcută și distractivă, contribuind astfel la atmosfera festivă a acestui moment anual de sărbătoare.

Astfel, în ciuda restricțiilor temporare de circulație, se așteaptă ca Zilele Aradului să fie un prilej de bucurie și comuniune pentru toți cei implicați și interesați să participe la aceste evenimente.

Programul pentru Zilele Aradului 2023

Sâmbătă, 19 august

10.00 Expoziție de mașini de epocă – Piața „Avram Iancu“

11.00  Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun  –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

18.00 Vernisaj Expoziție „Kett Groza 50 de ani de Pictură Suprarealistă” –  Galeria Delta

20.00 Concert – Parcul „Regina Maria”

Grupul folcloric „Melos Basarabean”, din Chișinău; Maria Buză&Taraful condus de George Pătrașcu

22.00 Spuma Party – Ștrandul Neptun

Duminică, 20 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun  –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

15.00 – 19.00 „Arme și lupte strămoșești“ – expoziție și demonstrație – Parcul „Regina Maria”

21.00 Proiecție de film pentru copii – „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri“ – Parcul „Regina Maria”

Luni, 21 august

11.00  Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun  –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

9.30 Conferința „Viața cotidiană a Aradului de-a lungul timpului” – sala „Regele Ferdinand”

10.00 – 20.00 Cupa Aradului la minifotbal, ediția a III – a – Arena „Francisc Neuman”

Ziua Orașului Pécs la Arad

17.30 Vernisaj expoziție fotografie – Sala Clio

19.00 Concert de orgă – Filarmonica Arad

19.00  Bulevard Fashion Festival – Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

Marți, 22 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun – Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

10.00 – 20.00 Cupa Aradului la minifotbal, ediția a III-a – Arena „Francisc Neuman”

19.00 Ședință festivă a Consiliului Local Municipal Arad – decernare titluri și distincții

Miercuri, 23 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun  –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

10.00 – 20.00 Cupa Aradului la minifotbal, ediția a III-a – Arena „Francisc Neuman”

18.00 Sărbătoarea Asociațiilor de Proprietari – Port Arthur

19.00 Dansați cu noi – ediția a III-a – Platoul din fața Palatului Administrativ. Participă: Dum Dance Team, CS Gymteam Arad, Clubul Sportiv Ballroom Dance, Doma Art Style, CS Universitatea

Joi, 24 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 – Târg Estival Food&Fun  –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

10.00 – 20.00 Cupa Aradului la minifotbal, ediția a III-a – Arena „Francisc Neuman”

18.30 Decernare Diploma de aur – Parcul „Mihai Eminescu“

19.00 Concert Maria Stoianov&Vitalie Dani, din Chișinău – Parcul „Mihai Eminescu“

19.30 Serata seniorilor –  Ștrandul Termal din cartierul Gai

Invitați: Ștefan Muntenaș, Irina Iovescu, Diana Mihuț, Liviu Păcurar, orchestra „Zărandul”

Vineri, 25 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

10.00 – 20.00 Cupa Aradului la minifotbal, ediția a III-a – Arena „Francisc Neuman”

18.00 – 23.00 Concert de muzică populară – Parcul „Regina Maria”

Invitați: Zorica Savu, Diana Selagea, Ionuț Langa, Ștefan Muntenaș, Viorica și Radu Vand, Valentina și Florin Novac, Mădălina Boroneanț, Adrian Petcu, Stoica Gabor, Diana Mihuț; ansamblurile„Românașul”, „Bujorii”, „Școala Populară de Arte”, orchestra „Zărandul”

Sâmbătă, 26 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun – Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

10.00  Bicicliștii iscusiți  – Parcul „Zsolt Török” (fostul Parc al Copiilor)

19.00  – 23.00 Concert  – Platoul din fața Palatului Administrativ

Invitați: Voltaj, Alexandra Ungureanu&Band, Mario Fresh, Shift, Mustang

23.00 – 23.10 Laser Show – Platoul din fața Palatului Administrativ

23.30 Spuma Party – Ștrandul Neptun

Duminică, 27 august

11.00 Picnic Festival – Parcul „Mihai Eminescu“

12.00 Târg Estival Food&Fun  –  Bulevardul Revoluției – Teatru – Primărie

20.00 Gala de operă – Platoul din fața Palatului Administrativ

Invitați: Ramón Vargas, Ruxandra Donose, Leontina Văduva, Dirijor: David Crescenzi.

Camuflare pentru Avioanele de Luptă F-35A

0
sursa: defenseromania.ro
sursa: defenseromania.ro

Guvernul Australian Anunță Construirea unei Instalații Revoluționare de Camuflare pentru Avioanele de Luptă F-35A

Avioane de vânătoare “practic invizibile”. O vopsea secretă va fi aplicată pe F-35A în urma unui proiect australian

Într-o mișcare îndrăzneață destinată să îmbunătățească capacitățile de luptă aeriană ale Australiei, guvernul australian a dezvăluit planurile pentru construcția unei instalații de camuflare revoluționare pentru avioanele de luptă F-35A. Investiția în valoare de peste 100 de milioane de dolari australieni (echivalentul a 64 de milioane de dolari americani) va adăuga o nouă dimensiune în domeniul tehnologiei militare.

sursa: defenseromania.ro
sursa: defenseromania.ro

La baza Royal Australian Air Force din Williamtown, New South Wales, va fi ridicată această instalație ultramodernă, ce va găzdui aplicarea unei “vopsele specializate”. Această inovație îi va conferi avioanelor F-35A abilitatea de a deveni “practic invizibile” în fața radarelor inamice, potrivit unui comunicat oficial al guvernului australian.

Într-o declarație, guvernul a subliniat importanța proiectului: “Lucrarea este vitală pentru capacitatea noastră de luptă aeriană și va asigura protecția și securitatea țării noastre. Nevoia de a rămâne în fruntea tehnologiei militare este esențială în lumea de astăzi.”

Acest pas semnificativ marchează prima oară când vopseaua “secretă”, dezvoltată inițial de Statele Unite ale Americii, va fi aplicată în Australia. Australian Broadcasting Corporation a relatat că acest aspect al proiectului reprezintă o colaborare internațională remarcabilă în domeniul cercetării militare și dezvoltării tehnologice.

Construcția este așteptată să înceapă la mijlocul anului 2024, după finalizarea proiectului la sfârșitul acestui an.

Instalația de camuflare va fi construită în parteneriat cu BAE Systems Australia, care are sarcina de a asigura întreținerea și repararea flotei australiene de 63 de avioane F-35, care este în curs de extindere la 72 de avioane.

De asemenea, instalația va sprijini întreținerea F-35A care operează în Indo-Pacific.

Vopseaua “secretă” care absoarbe radarul este doar unul dintre numeroasele factori ce contribuie la faptul că aeronava F-35A devine greu de detectat în operațiunile tactice. Printre alte caracteristici ce îi conferă acestui avion o capacitate de neegalat se numără “marginile aliniate, semnătura redusă a motorului, transportul intern de arme și combustibil și senzorii încorporați”.

Se așteaptă ca instalația să devină operațională în următoarele luni, ceea ce va marca o realizare deosebită în domeniul apărării și tehnologiei aviației militare pentru Australia.

UTA adaugă forță ofensivă cu noul atacant

0
Aleksandar Vucenovic / Facebook UTA Arad
Aleksandar Vucenovic / Facebook UTA Arad

UTA adaugă forță ofensivă cu achiziționarea atacantului Aleksandar Vucenovic

Arad, 17 august 2023 – Echipa de fotbal UTA a făcut un pas semnificativ în consolidarea forței lor ofensive prin semnarea atacantului promițător Aleksandar Vucenovic. Cu vârsta de 25 de ani, Vucenovic, de origine austriacă și sârbă, a sosit la clubul arădean de la EN Paralimniou, o echipă din Cipru care a fost retrogradată în liga secundă la sfârșitul sezonului precedent.

Aleksandar Vucenovic / Facebook UTA Arad
Aleksandar Vucenovic / Facebook UTA Arad

Vucenovic a semnat un contract valabil doi ani și va purta numărul 17 la UTA, lăsat vacant de Virgiliu Postolachi, vârful vândut în Franța, la Grenoble. 

Cu un palmares impresionant și o abordare de joc captivantă, Aleksandar Vucenovic aduce un suflu nou echipei UTA. Cu o înălțime impozant[ de 1.88m și agilitate în mișcările sale, el promite să fie o prezență formidabilă în zona adversarului. Transferul său subliniază angajamentul clubului de a evolua și de a cuceri noi culmi în sezonul viitor.

Acest transfer vine ca o parte a strategiei de reconstrucție a echipei UTA înaintea noii stagiuni. Cu Vucenovic în rândurile lor, fanii sunt plini de speranță și nerăbdători să vadă cum se va dezvolta colaborarea sa cu ceilalți jucători cheie din echipă.

Ne-am înțeles cu atacantul, vine de la o echipă de primă ligă din Austria. A acceptat condițiile și deseară (n.a. miercuri) o să fie în Arad. Important e că vine, trebuia să ajungă mai devreme, au fost ceva probleme, dar mă bucur că am reușit să îl convingem să vină aici. Are talie bună, viteză bună, a dat și goluri în ultima perioadă și ăsta e un lucru pozitiv. O să mai vină un jucător cred că până duminică, un jucător de bandă, tot din Austria”, spunea Rednic despre noul său elev.

Aleksandar Vucenovic însuși a împărtășit cu entuziasm gândurile sale: “Este o onoare să fac parte acum din familia UTA. Sunt hotărât să-mi aduc contribuția maximă pe teren și să ajut echipa să atingă performanțe remarcabile. Abia aștept să încep antrenamentele și să îmi întâlnesc noii colegi de echipă.”

Cu pasul său în fotbalul românesc, Aleksandar Vucenovic aduce o combinație unică de experiență și energie proaspătă. Cu suportul fanilor în spatele lor, echipa UTA se pregătește să își înceapă călătoria în noul sezon cu încredere și determinare.

- Advertisement -
Google search engine

Don't Miss