Ziua Educației Financiare, investind într-un viitor mai sigur pentru România

  • 3

În fiecare an pe 11 aprilie, România marchează Ziua Educației Financiare.

Un moment de reflectare asupra importanței fundamentale a acestui domeniu în dezvoltarea economică a societății. Instituită prin Legea nr. 83 din 11 aprilie 2022, această zi devine o platformă pentru autorități și instituții implicate să organizeze manifestări publice, simpozioane și alte evenimente, subliniind necesitatea consolidării educației financiare în țară.

Potrivit inițiatorilor legii, inclusiunea financiară reprezintă o piatră de temelie în creșterea calității vieții cetățenilor, subliniind importanța unor programe care să faciliteze accesul la produse și servicii financiare. Cu toate acestea, România se confruntă cu un decalaj major în educația financiară și accesul la servicii financiare, în special între mediul urban și rural.

Educația financiară urmărește să dezvolte competențele elevilor în gestionarea resurselor financiare și luarea deciziilor financiare responsabile, esențiale pentru viața lor viitoare. În acest sens, ASF, în parteneriat cu alte entități, a fost la baza inițiativei de instituire a acestei zile, văzând în educația financiară timpurie un pilon esențial pentru transformarea paradigmei financiare a României.

În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Educației Financiare, instituții precum Banca Națională a României și Ministerul Educației s-au implicat activ, derulând programe și campanii de conștientizare în rândul elevilor. Prin intermediul “Săptămânii Educației Financiare”, desfășurate în aprilie 2023, s-a urmărit creșterea nivelului de conștientizare și implicare a elevilor din întreaga țară în procesul de educație financiară.

Astfel, Ziua Educației Financiare devine nu doar un prilej de celebrare a acestui domeniu vital, ci și un catalizator pentru eforturile continue de îmbunătățire a educației financiare în România, spre așezarea ei pe un loc de frunte în clasamentele internaționale.

Explorând lumea lui Ion Minulescu, poet, prozator și dramaturg
Prev Post Explorând lumea lui Ion Minulescu, poet, prozator și dramaturg
„Vin la curte”, un eveniment special în Arad
Next Post „Vin la curte”, un eveniment special în Arad
Comments 3

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *