Zelenski critică lipsa de arme din partea Occidentului

  • 0

Volodimir Zelenski, critică lipsa de susținere cu arme din partea Occidentului în fața invaziei ruse.

Într-un interviu recent acordat pentru cotidianul german Bild și alte publicații din grupul Axel Springer, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a exprimat din nou frustrarea sa cu privire la susținerea insuficientă cu arme din partea Occidentului în lupta împotriva invaziei ruse.

Zelenski a subliniat necesitatea unor arme cruciale pentru supraviețuirea Ucrainei și a exprimat perplexitatea față de lipsa lor. “Partenerii noștri dețin anumite arme de care avem nevoie acum pentru a supraviețui. Și pur și simplu nu înțeleg de ce nu primim aceste arme”, a declarat el.

Recent, Zelenski a solicitat mai multe sisteme de apărare aeriană și muniții, subliniind importanța lor crucială în fața agresiunii ruse.

În ciuda cererilor repetate, Germania a respins livrarea de sisteme de arme Taurus către Kiev, iar Zelenski a sugerat că această decizie ar putea fi legată de amenințările nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin.

În contextul acestor decizii, Zelenski a subliniat necesitatea unui sprijin mai mare din partea Statelor Unite și a altor puteri occidentale. El a menționat că Rusia are stocuri de arme mult mai mari și mai mulți soldați decât Ucraina, dar a remarcat că Occidentul deține sisteme de arme moderne care ar putea face diferența în conflict.

În ciuda provocărilor și a riscurilor, Zelenski a afirmat hotărârea sa de a rămâne în țară și de a continua lupta chiar și în fața unor eșecuri iminente. El a subliniat că nu poate părăsi Ucraina în niciun fel de circumstanțe.

În timp ce continuă să caute sprijinul internațional și să apeleze la unitatea occidentală în fața agresiunii ruse, Zelenski a reafirmat determinarea sa de a apăra suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Rodica Mandache, premiată pentru excelență
Prev Post Rodica Mandache, premiată pentru excelență
Încurajarea zilei pentru tine
Next Post Încurajarea zilei pentru tine

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *