Românii, pupători din fire nu au lecuire

  • 0

Românii, pupători din fire nu au lecuire

Să facem un exercițiu de auto-reflecție. Cumva, ați observat cât de talentați suntem în a fi ”pupători”?

Da, da, ați auzit bine. Noi românii suntem niște maeștrii în acest domeniu. Nu avem rival când vine vorba de a ne pleca capul și a săruta mâna celor de deasupra noastră, fie că sunt șefii de la muncă sau politicienii în căutare de voturi.

Suntem ”pupători” din fire, prieteni! Nu-i așa că îți vine să strigi de bucurie când îi vezi pe unii din noi îngenunchind în fața autorităților pentru un loc de muncă sau o funcție politică mai bună?

E ca un dans al lingușirii, în care noi suntem vedetele principale.

Ne ”pupăm” cu atâta patos încât am putea lua lecții de la Oscar Wilde despre arta complimentului. Nu există limită la ingeniozitatea noastră când vine vorba de a ne arăta supunerea și devotamentul.

Și să nu uităm că suntem versatili în pupătură. Ne îndreptăm sărutările noastre atât către dreapta, cât și către stânga, în funcție de gusturile și nevoile noastre. Un ban în plus la salariu? Pupături garantate! Un fotoliu mai comod în politică? Noi suntem acolo, gata să ne plecăm în fața oricui ne poate oferi această dulce dulcețe a puterii.

Deci, să ne ridicăm cu mândrie și să recunoaștem: suntem un popor de pupători! Dar cine e de vina? Așa suntem noi, românii, cu inima caldă și cu buzele ude de la sărutatul mâinilor celor care par a avea controlul asupra destinului nostru.

Haideți, să ne ridicăm măcar puțin capul și să recunoaștem că poate, doar poate, nu este întotdeauna nevoie să ne pupăm pentru a ajunge undeva.

Poate ar fi timpul să ne luăm inima în dinți și să ne cerem drepturile fără să ne plecăm în fața niciunei autorități.

Poate ar fi timpul să ne arătăm adevărata valoare fără a recurge la ”pupături” excesive.

Așa că, prieteni dragi,  haideți să ne ridicăm și să-i arătăm lumii că suntem mult mai mult decât niște supuși în căutare de favoruri.

Haideți să fim cu adevărat mândri de noi înșine, pentru că merităm mai mult decât să ne plecăm în fața oricui ne poate oferi un loc de muncă mai bun sau un fotoliu mai confortabil.

Cu pupici și îmbrățișări, dar și cu un strop de auto-respect, să începem să ne cunoaștem valoarea.

Acesta este un pamflet și vă rog să-l tratați ca atare!!!

Spectacolul cu opera rock Meșterul Manole anulat la Arad
Prev Post Spectacolul cu opera rock Meșterul Manole anulat la Arad
Speranță pentru locuitorii din Șoimoș: apa și canalizarea devin realitate
Next Post Speranță pentru locuitorii din Șoimoș: apa și canalizarea devin realitate

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *