Rodica Mandache, premiată pentru excelență

  • 0

Rodica Mandache, premiată pentru excelență la cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Premiilor Gopo

Cariera de peste şase decenii a actriţei Rodica Mandache va fi recompensată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Gopo, eveniment care va avea loc pe 29 aprilie la Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti. Informația a fost confirmată printr-un comunicat al organizatorilor transmis miercuri, prin intermediul AGERPRES.

Născută la Iaşi, pe 13 aprilie 1943, Rodica Mandache și-a urmat pasiunea pentru teatru, absolvind Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, promoția 1964, sub îndrumarea profesorilor Octavian Cotescu şi Pop Marţian.

Debutul său pe marele ecran a avut loc în anul 1963, în comedia “Un surâs în plină vară”, regizată de Geo Saizescu, alături de nume mari precum Sebastian Papaiani, Florina Luican şi Dem Rădulescu. A urmat o serie de apariții în producții remarcabile precum “Eu, tu şi Ovidiu” și “Povestea dragostei”, unde a colaborat cu regizori de prestigiu precum Ion Popescu Gopo și Stere Gulea.

Pe parcursul carierei sale prolificie, Rodica Mandache a interpretat o varietate de roluri, captivând publicul și criticii deopotrivă. De la comedii la drame, ea și-a lăsat amprenta în cinematografia românească prin prestații memorabile în filme precum “Nea Mărin miliardar” și “Înghiţitorul de săbii”.

În ciuda trecerii anilor, Rodica Mandache a continuat să își demonstreze talentul și versatilitatea în industria cinematografică românească. Rolurile sale din filme recente precum “Puzzle” și “Luca” au demonstrat că pasiunea și dedicarea ei rămân la fel de puternice ca și în tinerețe. De altfel, pentru interpretarea sa din filmul “Luca”, a primit Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar din partea Uniunii Cineaștilor din România.

Pe lângă activitatea sa în cinematografie, Rodica Mandache a fost o prezență constantă și în teatru, jucând în numeroase spectacole de la Teatrul Naţional din Bucureşti și Teatrul Odeon. Rolul său din adaptarea pentru televiziune a piesei “Visul unei nopți de iarnă” a lui Tudor Muşatescu a fost una dintre prestațiile sale de referință.

Gala Premiilor Gopo, organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, reprezintă un moment de recunoaștere a excelenței din industria cinematografică românească. Evenimentul este susținut de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Babel Communications şi Dacin Sara, cu sprijinul media al Agenției Naționale de Presă AGERPRES.

Premiul pentru întreaga carieră acordat Rodicăi Mandache este o recunoaștere binemeritată a contribuției sale semnificative la dezvoltarea și promovarea cinematografiei românești, marcând astfel un moment deosebit într-o carieră impresionantă și plină de realizări.

Alexander Zverev se califică în optimile de finală la Monte Carlo
Prev Post Alexander Zverev se califică în optimile de finală la Monte Carlo
Zelenski critică lipsa de arme din partea Occidentului
Next Post Zelenski critică lipsa de arme din partea Occidentului

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *