miercuri, aprilie 17, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Revoluție Agroindustrială în Semlac

Revoluție Agroindustrială în Semlac: Ferma Suină Europeană de 20 de Milioane de Euro

O nouă eră economică se profilează în comuna Semlac odată cu construcția celei mai mari ferme de reproducție suine din Europa, investiție care promite să schimbe radical peisajul local și să conducă la o creștere semnificativă a veniturilor și a locurilor de muncă.

Sursă Foto: Agerpres

Comuna Semlac se pregătește să găzduiască una dintre cele mai mari ferme de reproducție suine din Europa, o investiție de proporții impresionante în valoare de 20 de milioane de euro. Cu o capacitate de 5.000 de capete, acest complex zootehnic este construit pe un teren privat de 14 hectare, din care 23.000 de metri pătrați sunt dedicate construcțiilor. Patru din cele șase hale planificate au fost deja ridicate în ultimele două luni, iar deschiderea oficială a complexului este programată pentru finalul lunii august, conform declarațiilor primarului Letiția Stoian pentru AGERPRES.

Investiția, realizată de o companie din Timiș, promite să aducă o nouă viață economiei locale, creând 30 de locuri de muncă în prima etapă, cu planuri de extindere pe termen lung. Cu tehnologii moderne și o producție focusată pe material genetic propriu și purcei de până la 25 de kilograme, fermă va deveni un pilon esențial în industria suinelor. Mai mult decât atât, investitorii se angajează să contribuie la infrastructura zonei, inclusiv la lucrări de drumuri și canalizare proprie.

Beneficiile nu se opresc aici, conform primarului, care a subliniat că dejecțiile vor fi utilizate ca îngrășământ agricol, sprijinind astfel agricultura locală. În plus, contribuțiile fiscale anticipate de aproximativ 500.000 de lei anual vor aduce o creștere semnificativă de 25% la bugetul local, marcând această investiție ca cea mai importantă din ultimele trei decenii în comuna Semlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare