Primăria Aleșd și Consiliul Județean Bihor, parteneri pentru dezvoltare

  • 1

Inaugurarea Parcului Industrial din Aleșd, un pas important pentru dezvoltarea regională

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat miercuri un contract crucial pentru dezvoltarea economică a regiunii. În cadrul acestui acord, în valoare de 13.609.082,34 de lei, fonduri europene vor fi direcționate către proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial din Aleșd. Gabriel Dume, reprezentantul firmei Dumexin, a fost partenerul ales pentru acest proiect de înaltă importanță.

Semnarea a avut loc în prezența primarului Ioan Todoca, la sediul Primăriei Aleșd, subliniind astfel importanța colaborării între autoritățile locale și județene pentru stimularea economiei locale.

Proiectul, intitulat „Înființare parc de specializare inteligentă Aleșd”, va beneficia de o perioadă de implementare de opt luni, dintre care două luni sunt alocate proiectării și șase luni execuției.

Semnarea acestui contract vine după finalizarea contractului de finanțare cu fonduri europene pentru proiectul respectiv. Ilie Bolojan a subliniat importanța implicării Primăriei Aleșd în această inițiativă, evidențiind eforturile comune care au stat la baza obținerii finanțării necesare pentru proiect.

În săptămânile următoare, se va proceda și la semnarea contractelor de finanțare pentru alte trei parcuri industriale din județul Bihor: Beiuș, Marghita și Ștei. Aceste proiecte sunt parte integrantă a strategiei de dezvoltare economică a județului și sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Realizarea infrastructurii de suport pentru aceste parcuri industriale implică o serie de lucrări esențiale, printre care amenajarea accesului, rețele de drumuri interioare, alimentare cu apă și energie electrică, precum și realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale și iluminat public. Parteneriatele încheiate între CJ Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile locale sunt fundamentale pentru succesul acestor investiții.

În prezent, județul Bihor beneficiază deja de parcuri industriale funcționale în municipiul Oradea, municipiul Salonta și comuna Tileagd, iar aceste noi inițiative vor consolida poziția județului ca un pol de atracție pentru investiții și dezvoltare economică durabilă.

Teofil Condoros, arădeanul pasionat de cactuși
Prev Post Teofil Condoros, arădeanul pasionat de cactuși
Creditul online, o alegere mai puțin stresantă pentru români
Next Post Creditul online, o alegere mai puțin stresantă pentru români
Comment 1
  • Solutii pentru combaterea celulitei

    […] la terapii non-invazive, cum ar fi presoterapia și masajul, la proceduri mai intense, cum ar fi terapia cu unde de șoc acustice și tratamentele cu laser, există o […]

    Răspunde
    aprilie 12, 2024

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *