miercuri, aprilie 17, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Prevenirea criminalității informatice la Arad

Prevenirea criminalității informatice la Arad

Prevenirea criminalității informatice reprezintă o prioritate pentru Poliția Română. Creșterea gradului de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la cunoașterea și importanța aplicării principalelor măsuri de siguranță în mediul online reprezintă elemente cheie în reducerea posibilităților de succes ale multor forme de criminalitate informatică.

În acest context, cu prilejul Zilei Poliției Române, a fost lansat, în Arad, proiectul regional „Realități și provocări în spațiul Securității Cibernetice”, dezvoltat de Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității de Vest Timișoara, fiind derulat în parteneriat cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Terirorial Timișoara, Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Universitatea de Științele Vieții „Ragele Mihai I” Timișoara și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca –  Centrul Universitar Reșița.

Proiectul se va desfășura în județele Arad, Timiș și Caraș Severin, și își propune să vină în sprijinul mediului public și privat prin activități de informare, prevenire și conștientizare asupra capcanelor mediului cibernetic și dezvoltarea culturii de securitate cibernetică, prin prezentarea unor exemple concrete și tematici specifice domeniului, adaptate pe înțelesul publicului larg.

Temele abordate vor fi investment frauds, deepfakes, password security, smishing, phishing, social engineering, prevenirea criminalității informatice, crypto crimes, digital forensic, conștientizare și reziliență, prezentate de specialiști și experți ai instituțiilor partenere.

Pentru prima fază a proiectului, au fost programate sesiuni educative, care vor avea loc după cum urmează:

–             ARAD: 9 aprilie a.c., de la ora 10:00, în Campusul universitar U.V.V.G., Aula Magna, str. Liviu Rebreanu nr. 86;

–             TIMIȘOARA :  17 aprilie a.c., de la ora 10:00, în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 4 și în 18 aprilie a.c., de la ora 10:00 la Universitatea de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara, Calea Aradului, nr. 119;

–             RESIȚA : 23 aprilie a.c., de la ora 10:00, la Centrul Universitar UBB Reșița, Piața Traian Vuia, Nr. 1-4.

Pentru activitatea din mediul online, au fost create conturi pe principalele platforme de social media, astfel ca infomațiile să poată fi obținute mai simplu și mai rapid:

WEBSITE: https://cybersec.education/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557474791478

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/cybersec_education?igsh=MWgwaXA1M2NwcWoydQ%3D%3D&utm_source=qr .

              Instituțiile publice și private, precum și publicul larg sunt așteptate atât la sesiunile educative, precum și în mediul online, pentru a fi parte activă în acest proiect și pentru a contribui, cu întrebări și experiențe personale, la prezentarea realității privind provocările din mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare