Povestea iertării

  • 0

Povestea iertării

Vă împărtășesc o poveste adevărată despre ce înseamnă iertarea.

A fost odată un băiat care locuia în Coreea de Sud și visul său era să studieze la facultate în Statele Unite. Părinții au facut tot posibilul să îi îndeplinească visul, astfel încât a ajuns să studieze la facultatea din State. Era un student silitor, avea note foarte bune și îi placea extrem de mult să învețe la acea facultate. Părinții erau tare mândri de el și bucuroși că și-a îndeplinit visul. Zi de zi îi mulțumeau lui Dumnezeu că au reușit să strângă suma de bani necesară pentru studiile unicului lor copil.

Într-o zi, pe când se întorcea de la facultate, au apărut în calea baiatului, de după un colț al străzii, doi adolescenți care i-au cerut banii. L-au amenințat că, dacă nu îi dau banii, îl vor ucide. Copilul speriat le-a dat toți banii pe care îi avea la el. Și totuși, cu toate că au primit ceea ce au cerut, acei adolescenți au ales să îl ucidă. A fost un caz considerat șocant și de o cruzime inimaginabilă de către statul american și de către cetățenii acelui stat. Astfel încât, atunci când a început procesul de acuzare al adolescentilor, judecătorul a propus pedeapsa cu moartea pentru ei.

La proces au participat și părinții băiatului ucis. Când au auzit de aspra pedeapsă care se dorea de către toată lumea pentru acei adolescenți, părinții s-au ridicat în picioare și au implorat judecătorul să li se dea pedeapsa minimă. Mai mult decât atât, ei au spus că se oferă să plătească studiile acelor adolescenți, fiindcă dacă erau la școală în acel moment, acea tragedie nu s-ar fi întâmplat. Judecătorul a fost uimit de decizia părinților, dar le-a respectat alegerea.

Părinții băiatului ucis le-au spus adolescenților că îi iartă pentru tot ceea ce au făcut și că se vor ocupa de educația lor, pentru ca acest gen de tragedii să fie evitate. Au mai spus că, nimic nu le va mai putea aduce copilul înapoi, dar prin ajutorul oferit acelor adolescenți și prin iertarea lor, și-au găsit liniștea și pacea.

Dragă cititorule, consider că această poveste adevărată este poate cel mai bun exemplu de iertare pe care eu l-am auzit până acum. Să îți fie ucis copilul, iar tu să îi ajuți și să le oferi ajutorul celor cărora au fost călăi copilului tău este cea mai mare dovadă de iertare. Aceasta este adevărată iertare.

Spre folos,
Sorina Anca

Interviu cu Sorina Anca – călătoria spre sinele autentic
Prev Post Interviu cu Sorina Anca – călătoria spre sinele autentic
Interviu Geanina Gee – Camino de Santiago Francez
Next Post Interviu Geanina Gee – Camino de Santiago Francez

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *