miercuri, aprilie 17, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Plătim mai mult și pentru biletele de tren

Plătim mai mult și pentru biletele de tren

Directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a aprobat o nouă majorare de tarife la CFR Călători, punând o povară suplimentară pe umerii călătorilor. Această majorare vine după ce în decembrie 2023 compania a scumpit din nou biletele, iar acum, noi tarife vor intra în vigoare începând cu data de luni, 1 aprilie. Și, de data aceasta, nu este vorba de o simplă speculație, ci de o realitate confirmată printr-un document oficial, chiar dacă CFR Călători a ales să nu facă nicio comunicare publică în acest sens, conform informațiilor furnizate de clubferoviar.ro.

Majorări subtile, dar resimțite

Odată cu această nouă majorare, suplimentele pentru paturi la vagoanele de dormit și cușete vor cunoaște o creștere semnificativă. Astfel, tarifele pentru suplimentele de pat la vagonul de dormit se vor ridica la 225 de lei pentru o cabină single, 120 de lei pentru o cabină cu două locuri și 100 de lei pentru o cabină cu trei locuri.

Comparativ cu tarifele actuale, care sunt de 210 lei pentru o cabină single, 105 lei pentru o cabină cu două locuri și 85 de lei pentru o cabină cu trei locuri, această majorare va fi simțită în special în cazul călătoriilor internaționale, precum cele către Budapesta sau Viena, unde sunt utilizate cabine cu trei paturi.

În ceea ce privește vagoanele cușetă, suplimentele vor crește la 78 de lei pentru un pat într-o cabină cu patru locuri și la 58 de lei pentru un pat într-o cabină cu șase locuri, față de tarifele actuale de 72 de lei și, respectiv, 52 de lei.

Această strategie de creștere a tarifelor în transportul feroviar de călători nu este nouă, având în vedere că și precedenta majorare, operată în luna decembrie a anului trecut, a fost realizată într-un mod asemănător, fără a se face un anunț public din partea CFR Călători.

Lipsa de transparență și impactul asupra călătorilor

Această lipsă de transparență din partea operatorului feroviar național poate afecta în mod semnificativ călătorii, care se confruntă cu costuri tot mai mari pentru a-și desfășura călătoriile. Mai mult decât atât, lipsa de comunicare publică în legătură cu aceste majorări poate fi considerată o practică discutabilă, privând călătorii de informații esențiale pentru planificarea călătoriilor lor și gestionarea bugetelor personale.

De-a lungul timpului, aceste majorări au devenit din ce în ce mai frecvente, iar impactul lor asupra utilizatorilor serviciilor CFR Călători este tot mai pronunțat. Deși compania poate invoca diverse motive pentru aceste creșteri, este important să se asigure că aceste decizii sunt luate cu responsabilitate și că există o transparență adecvată în comunicarea acestor schimbări către publicul larg.

În concluzie, majorările subtile ale tarifelor la biletele de tren și la suplimentele acestora pun într-o lumină nefavorabilă practicile de comunicare și de tarifare ale CFR Călători. Pentru a menține încrederea călătorilor și pentru a asigura o mai mare transparență în procesul de stabilire a tarifelor, este esențial ca operatorul feroviar să acționeze în mod deschis și să ofere informații clare și complete către publicul său.

Sursa: Club Feroviar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare