marți, aprilie 16, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Pelerinajul Sfintei Maria adună Mii de Credincioși la Mănăstirea Hodoş-Bodrog și Basilica Papală Maria Radna

Pelerinajul Sfintei Maria

Pelerinajul Sfintei Maria adună Mii de Credincioși

Câteva mii de credincioși s-au adunat în pelerinaj la Mănăstirea Hodoş-Bodrog și la Basilica Papală Maria Radna pentru a sărbători Marele Praznic al Adormirii Maicii Domnului. Evenimentul a atras participanți din diferite zone, iar tradițiile religioase și momentele de rugăciune au definit atmosfera zilei.

Mănăstirea Hodoș-Bodrog a găzduit ceremonii religioase și tradiționale pelerinaje, evidențiind semnificația religioasă a Marii Praznice a Adormirii Maicii Domnului. Călugării și preoții au condus slujbele religioase și au mers în procesiune pe Drumul Crucii, însoțiți de mulțimea credincioșilor. Tradițional, mulți dintre aceștia au ales să rămână peste noapte în curtea mănăstirii sub cerul liber, continuând să se roage și să mediteze asupra semnificației acestui moment sacru.

Drumul Crucii, care include 14 popasuri simbolice, a fost străbătut de către credincioși, care au aprins lumânări și au rostit rugăciuni la fiecare dintre cruci. Acest ritual amintește de drumul pe care Iisus Christos l-a parcurs purtând Crucea înainte de răstignirea sa.

De asemenea, Mănăstirea Hodoș-Bodrog, cu istorie atestată de peste 700 de ani, rămâne un simbol al vieții monahale și a reprezentat un loc de adunare și rugăciune pentru credincioși.

În această zi specială, Basilica Papală Maria Radna a primit mii de pelerini, mulți dintre ei călătorind de la distanțe considerabile pentru a participa la sărbătoare. Într-un peisaj pitoresc, credincioșii au căutat semințe de stejar, considerate a fi lacrimile Maicii Domnului și care se spune că aduc sănătate și înțelegere în familie.

Basilica Papală Maria Radna, cea mai veche mănăstire romano-catolică din vestul țării, a primit titlul de Basilica Papală Minor în anul 1992. Recent restaurată și resfințită, atrage turiști din întreaga țară, oferindu-le ocazia de a participa la momente de adâncă înțelegere spirituală și de a explora frumusețea arhitecturală și istorică a locului.

Această zi de pelerinaj și celebrare a fost marcată de devotamentul credincioșilor, care au adus un suflu de spiritualitate și comuniune în aceste spații sacre.

Citeste si: https://aradoficial.ro/seara-de-eleganta-muzicala-la-arad/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare