Investiții istorice în educație: Școlile din Arad primesc finanțări record pentru modernizare

  • 0

Școlile din Arad primesc finanțări record pentru modernizare

Într-un efort fără precedent de a îmbunătăți infrastructura educațională, aproape toate școlile din județul Arad au solicitat și obținut finanțări substanțiale prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Dotările vor consta în echipamente IT de ultimă generație și mobilier nou, într-o campanie de modernizare cu o ambiție rar întâlnită de la Revoluție încoace.

Marius Gondor, inspector școlar general, a subliniat că doar câteva unități de învățământ din județ, care au beneficiat de investiții prin alte programe în ultimii ani, nu au depus cereri pentru finanțare prin PNRR. “Această inițiativă reprezintă un pas major spre alinierea școlilor din Arad la standardele europene, prin dotarea lor cu echipamente TIC de vârf, mobilier ergonomic și materiale educaționale și sportive de calitate”, a declarat Gondor pentru AGERPRES.

Licitațiile pentru achiziționarea echipamentelor și mobilierului necesare au fost deja lansate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cu un focus clar pe modernizarea infrastructurii școlare. Printre cele mai semnificative finanțări se numără cea acordată de Consiliul Județean Arad, în valoare de aproximativ 9 milioane de lei.

Andrei Ando, director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii din cadrul Consiliului Județean Arad, a detaliat echipamentele ce urmează a fi achiziționate, incluzând laptopuri, display-uri interactive, imprimante, echipamente audio și mobilier modern adaptat nevoilor educaționale actuale.

Orașul Ineu a obținut, de asemenea, o finanțare considerabilă, în jur de 7 milioane de lei, conform declarațiilor primarului Călin Abrudan. “Aceste investiții vor transforma complet mediul de învățare pentru cei peste 2.300 de elevi și preșcolari din Ineu, asigurându-le condiții optime pentru un proces educațional de calitate”, a declarat Abrudan.

Licitațiile publicate în SEAP demonstrează angajamentul extins al administrațiilor locale în asigurarea unei educații moderne și accesibile pentru toți elevii din județul Arad. Ineu, Chișineu-Criș, Sebiș și Zimandu Nou se numără printre localitățile care au obținut cele mai mari finanțări, reflectând o distribuție echitabilă a resurselor pentru modernizarea infrastructurii educaționale în întregul județ.

Camera Deputaților adoptă propunerea de interzicere a jocurilor de noroc în localitățile mici
Prev Post Camera Deputaților adoptă propunerea de interzicere a jocurilor de noroc în localitățile mici
Camil Petrescu: maestrul subiectivității în Literatura Română
Next Post Camil Petrescu: maestrul subiectivității în Literatura Română

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *