Interviu cu Varga Rebeca – agricultura și fitnessul ca stil de viață

  • 0

Interviu cu Varga Rebeca – agricultura și fitnessul ca stil de viață

Astăzi am avut plăcerea de a o avea alături pe Varga Rebeca, o tânără extraordinară care îmbină cu succes două domenii aparent distincte: agricultura și fitnessul. Datorită pasiunii pentru un stil de viață sănătos, Rebeca reușește să inspire oamenii din jurul său atât în domeniul agriculturii cât si în sălile de fitness.

 

Care este aspectul cel mai fascinant al lucrului în agricultură pentru tine?

Cred că cea mai mare satisfacție este ca munca mea să dea roade. Faptul că sămânța pe care am semănat-o ajunge să se dezvolte și să crească sub ochii mei, iar mai apoi, după recoltare, să fie oferită oamenilor sau poate chiar animalelor pentru hrană este minunat. Viața este ca și agricultura: semeni semințe, le uzi, le combați de buruieni, apoi le aperi de dăunători, iar la sfârșit culegi recolta pe care tu însuți ai semănat-o. Cred că prin aplicarea cunoștințelor, a pasiunii pentru agricultură și dorinței de dezvoltare, pot face lucruri de care nici nu știam că sunt în stare. Agricultura, în sine, m-a făcut să fiu o persoană puternică și să-mi doresc mereu mai mult, pentru că, chiar și atunci când nu mai pot, mai pot puțin.

 

Care sunt cele mai mari provocări cu care te confrunți în agricultură și cum le depășești?

Forța de muncă este una dintre provocările cu care mă confrunt, deoarece oamenii în ziua de azi sunt mult mai pretențioși și fug de responsabilități. Sunt pusă de multe ori în situația să ajung să lucrez chiar eu pe utilaje, să pregătesc terenul, să merg la semănat, să fac tratamentele, să recoltez, să hrănesc animalele din fermă, să țin contabilitatea firmelor, să mă ocup de acte. Oricum, pentru mine nu a fost niciodată vorba de oboseală sau de chin, a fost și este o plăcere, pentru care mă trezesc în fiecare zi cu entuziasm, asta înseamnă să faci ceea ce iubești, să faci totul din plăcere nu din nevoie. Fermierul se va opri atunci când va termina, nu când va obosi.

 

Care sunt cele mai importante aspecte pe care le iei în considerare în pregătirea fizică a majoretelor?

Cel mai important aspect, din punctul meu de vedere, este atitudinea. Atât fizic, cât și psihic, atitudinea unui sportiv contează cel mai mult în dezvoltarea lui. Disciplina, munca, seriozitatea și pasiunea sunt cheia succesului. Munca lor merită să fie premiată mereu, sunt niște copii care își dau silința pentru a câștiga medalii, pentru a fi pe podium, care vin la antrenamente indiferent de circumstanțe, care luptă să ajungă pe primul loc și pentru asta sunt atât de mândră, că reușesc să le împărtășesc o atitudine autentică de sportiv, care cu siguranță pe parcursul vieții îi va ajuta. Le spun mereu să zâmbească, să se simtă bine și să fie mândre de ele, orice ar fi.

 

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care le-ai experimentat ca antrenoare de majorete?

Clar, fără doar și poate, satisfacția cea mai mare este să le văd pe ele fericite, împlinite și câștigătoare. Fericire mai mare decât medalile de la gâtul lor, mulțumirile, îmbrățișările, pupicii, cuvintele calde și dulci venite din partea lor, mă fac să mă simt cea mai iubită și bună antrenoare. Ele dau culoare vieții mele și datorită lor viața este mult mai frumoasă și distractivă.

 

Care sunt câteva tehnici sau exerciții pe care le folosești pentru a îmbunătăți coordonarea și grația majoretelor?

Sportul pe care îl practicăm înglobează dansul, gimnastica și baletul. Accesoriile noastre esențiale sunt bastonul și pomponul. Din acest motiv, ne concentrăm intens asupra perfecționării mișcărilor, atitudinii, poziției corecte a corpului, coregrafiilor, dansului și grației.

 

Cum ai descoperit pasiunea pentru fitness?

Pasiunea pentru fitness am descoperit-o participând la concursuri sportive, absolvind cursuri de perfecționare în domeniul sportiv, mergând la sală și, cel mai important, dorindu-mi să am un stil de viață sănătos și activ. Consider că sportul este cel mai esențial în viața noastră și ne poate vindeca atât fizic, cât și psihic.

 

Ce tehnici folosești pentru a menține motivația participanților la antrenament pe parcursul sesiunilor?

Cel mai important pentru a menține o clasă activă este să vii mereu cu ceva nou și original. Trebuie să te faci plăcut și dorit de către participanți, să le oferi informații, să îi ghidezi către o performanță mai bună, să îi ajuți să-și atingă scopurile și să îi îndrumi către un stil de viață activ și sănătos. Este important ca participanții să plece după o oră cu mine, bine-dispuși, încărcați cu energie pozitivă și fericiți. Și mai apoi, este o plăcere mare, ca antrenor, să văd că oamenii revin cu drag la clasele mele, doar așa știu că mi-am făcut treaba bine.

 

Cum selectezi muzica pentru diferitele tipuri de antrenamente?

Pentru majorete, mă străduiesc mereu să găsesc melodii care să le încânte și să le inspire să danseze cu bucurie, piese ce le aduc zâmbete și o energie pozitivă. În ceea ce privește clasele de la sală, selectez cu atenție piese ce să le motiveze să muncească din greu și să se depășească până la extenuare, dar cel mai important, până când simt cum transpiră.

 

Ce te-a inspirat să începi să combini muzica și exercițiile fizice?

Una fără cealaltă nu vor merge niciodată. Sunt ca sarea și piperul, împreună dând cel mai bun gust, se completează perfect.

 

Îi mulțumim Rebecăi pentru acest interviu. Fiecare cuvânt ne-a oferit o imagine clară a determinării și pasiunii sale pentru agricultură și fitness. Îi dorim numai succese în toate eforturile sale viitoare, fie că este în mijlocul naturii sau în sălile de fitness, continuând să inspire și să încurajeze ceilalți cu energia și devotamentul său.

Ce faci când nu mai știi ce să faci?
Prev Post Ce faci când nu mai știi ce să faci?
Interviu artistic: Mîrzan Carmen și inspirația din spatele capodoperelor hand made
Next Post Interviu artistic: Mîrzan Carmen și inspirația din spatele capodoperelor hand made

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *