Interviu cu Raul Nica – pasiunea pentru muzică

  • 0

Interviu cu Raul Nica – pasiunea pentru muzică

Vă invităm să citiți un interviu dedicat pasiunii pentru muzică. Raul, la doar 16 ani, demonstrează un talent și o pasiune remarcabilă pentru muzică, care l-au condus la participarea la numeroase concursuri, inclusiv la prestigiosul show „Vocea României”. Descoperiți povestea lui inspirațională, parcursul său artistic și ce îl motivează să își urmeze visul muzical.

 

Când ai descoperit pasiunea pentru muzică și cum a început totul?

Pasiunea pentru muzică, pot spune că o aveam de când mă știu, doar că am descoperit-o cu adevărat la 10 ani. Până atunci cântam acasă melodii religioase, patriotice și alte genuri auzite prin casă. Am început să fac canto când eram mai mic, dar nu mi-a plăcut doar prin simplul fapt că nu cântam singur și de-abia de la 10 ani a început cariera mea muzicală propriu-zisă.

 

Care sunt genurile muzicale care te influențează cel mai mult?

Cred că mă îndrept către rock, pop-rock, metal, blues și așa mai departe. Nu pot spune un singur gen anume pentru că îmi plac mai multe genuri, cam toate în afara de trap.

 

Ai idoli muzicali sau artiști care te inspiră? Dacă da, cine sunt aceștia?

Aș spune că idolul meu în viață sunt eu, și chiar dacă iau unele lucruri de la alți artiști, încerc să devin un artist original, care nu îi copiază pe alții. Totuși, trebuie să recunosc că povestea lui Freddie Mercury în plan muzical m-a surprins cel mai mult.

 

Ce te-a motivat să participi la ,,Vocea României”?

Am decis că vreau să concurez la cel mai înalt nivel posibil, pentru că fără concurență nu există progres, și mereu caut aspecte negative pe care le-aș putea îmbunătăți pentru a deveni o versiune și mai bună a mea mereu.

 

Cum ai descrie experiența ta în cadrul competiției?

Foarte multe emoții și stări m-au traversat – am fost trist, fericit, stresat, nervos, optimist, și toate aceste stări și emoții pot spune că m-au ajutat nu doar pe plan muzical, ci și în viața de zi cu zi.

 

Care a fost cel mai dificil moment pe parcursul competiției?

Momentul când trebuia să ies din competiție a fost unul dificil, dar am reușit să trec peste și să devin și mai ambițios decât înainte. Cred că a fost cel mai bine așa, dar oricum a fost o experiență minunată și nu regret absolut niciun moment trăit.

 

Ce faci în timpul liber, când nu te ocupi de muzică?

Depinde de situație. Mai nou, am început să organizez diferite evenimente, dar acasă, caut să fac orice, nu pot să zic un lucru anume.

 

Cum te descurci cu emoțiile înainte de o performanță importantă?

Nu mă gândesc la lucrurile negative care s-ar putea întâmpla, cel puțin înainte de eveniment. În schimb, îmi concentrez gândurile pe cum aș putea îmbunătăți performanța pentru ca spectacolul să fie cât mai captivant și frumos pentru public.

 

Ai planuri pentru lansarea unui album sau a unor piese noi în viitorul apropiat?

Da, chiar dupa ,,Vocea României” am hotărât sa ma apuc de scris piese, iar in vară propun sa lansez primul meu album solo, urmând alte piese si albume.

 

Cum ți-a influențat participarea la ,,Vocea României” cariera muzicală?

A fost un pas foarte important în cariera mea muzicală, cu o promovare excelentă, și am învățat cum să-mi controlez emoțiile și ce înseamnă cu adevărat concurența. Am legat noi prietenii atât pe plan muzical, cât și pe plan social, și consider că acest lucru este destul de important, mai ales că pot avea diferite colaborări cu artiști de la foarte buni în sus. De exemplu, concertul de pe 8 iunie, unde am cântat la Filarmonica de Stat din Arad alături de Katia Florea și o trupă formată din Alex la bass, Iasmina la cajon și Koko la pian, a fost un eveniment foarte frumos și minunat, atât pentru mine, cât și pentru public, din câte am auzit. Sper să am cât mai multe concerte împreună cu ei, pentru că sunt talentați, perseverenți și pot spune că sunt cu adevărat niște profesioniști toți.

 

Cu siguranță! A fost o plăcere să aflăm mai multe despre pasiunea și angajamentul lui Raul pentru muzică. Sperăm că drumul său în lumea muzicală îi va aduce împlinire și succes pe măsură ce continuă să-și dezvolte talentul și să împărtășească muzica sa cu publicul. Rămânem cu entuziasmul de a urmări evoluția sa și de a descoperi noi și fascinante creații muzicale în viitor. Succes, Raul!

 

Interviu cu Flavius Rogojan – povestea unei pasiuni pentru frizerie
Prev Post Interviu cu Flavius Rogojan – povestea unei pasiuni pentru frizerie
Interviu cu Erdelyi Andrei – pasiunea și dedicația din spatele fiecărui look
Next Post Interviu cu Erdelyi Andrei – pasiunea și dedicația din spatele fiecărui look

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *