Interviu cu Ingrid Freyr – personal trainer

  • 0

Interviu cu Ingrid Freyr – personal trainer

Astăzi avem plăcerea de a o avea alături de noi pe Ingrid, o persoană cu o pasiune arzătoare pentru fitness. Ingrid nu este doar o adeptă a unui stil de viață sănătos, ci și o sursă de inspirație pentru toți cei din jurul ei. Prin antrenamente riguroase și o disciplină de fier, a transformat fitnessul într-un mod de viață. Suntem încântați să ascultăm povestea ei și să învățăm din experiențele și sfaturile pe care le va împărtăși.

 

Care este povestea din spatele deciziei de a deveni antrenor personal?

Totul a început cu dorința mea de a-mi depăși condiția. Eram foarte slabă, lucram mult și mâncam haotic. Mereu am fost atrasă de culturism. Într-o zi, mi-am făcut curaj și am luat decizia că este timpul pentru o schimbare. Am început să mă antrenez cu Fransisc Andreasoni, care a devenit antrenorul și mentorul meu. El este „vinovat” că bodybuilding-ul a devenit viața mea. Am început să studiez tot mai mult și am urmat un curs de antrenor, cu speranța că voi ajuta cât mai multe persoane în jurul meu. În prezent, sunt antrenor la Kratos Gym Arad și vă aștept cu drag.

 

Ce te inspiră să îi ajuți pe alții să-și atingă obiectivele lor de fitness?

Inspirația mea de a ajuta pe alții să-și atingă obiectivele vine din motivație. Motivația este un motor puternic care ne împinge să acționăm, să ne îmbunătățim și să ne atingem scopurile în viață. Ea funcționează ca un combustibil emoțional ce alimentează determinarea și perseverența noastră în fața provocărilor și dificultăților.

 

Care este rolul nutriției în programul tău de antrenament?

Nutriția înseamnă un plan nutrițional bine conceput, care permite sportivilor să aibă cea mai bună performanță. Un astfel de plan alimentar asigură necesarul de hrană, energie, substanțe nutritive și fluide pentru buna funcționare a organismului. O dietă de nutriție sportivă poate varia de la o zi la alta, în funcție de necesitățile specifice. Nutriția în programul meu de antrenament este personalizată pentru fiecare zi, în funcție de grupa musculară lucrată, și trebuie planificată în funcție de obiectivele pe care doresc să le ating.

 

Cum gestionezi situațiile în care un client se confruntă cu lipsa de motivație sau își exprimă îngrijorări legate de progres?

Este foarte important ca, cel puțin la început, să lucrăm trei zile pe săptămână. Având în vedere că lucrăm și pe partea de dietă, încerc să țin totul sub control. Este esențial să personalizăm dieta în funcție de antrenamentul pe care îl face fiecare. Nu am avut niciodată surpriza ca ei să-și piardă interesul pentru sport sau motivația. Diversificarea antrenamentelor, surprinderea constantă cu ceva nou și faptul că se simt foarte bine după antrenament îi fac să nu renunțe ușor.

 

Care sunt concursurile la care ai participat?

Am participat la zeci de concursuri, inclusiv maratoane de alergare, ciclism, kayak și kickbox, dar cele mai importante pentru mine sunt concursurile de culturism și fitness. La Campionatul Național, am reușit performanța de a fi de două ori vicecampioană a României la categoria Bodyfitness. La Campionatele Balcanice din Serbia, am obținut medalia de bronz tot în categoria Bodyfitness. Cel mai important rezultat l-am obținut la Campionatele Europene din Spania, unde am ocupat locul 7.

 

Care sunt cele mai importante aspecte ale unei diete sănătoase și echilibrate pentru a susține un program de antrenament eficient?

O dietă echilibrată înseamnă să mănânci ceea ce trebuie, când trebuie și cât trebuie, oferindu-i corpului exact ceea ce are nevoie.

 

Care sunt cele mai eficiente tehnici de recuperare pe care le recomanzi clienților tăi după antrenamente intense?

Pentru a îmbunătăți recuperarea după antrenament, există câteva strategii eficiente pe care le pot adapta: alimentație echilibrată, odihnă adecvată, hidratare corespunzătoare, masaj și stretching.

 

Care sunt cele mai întalnite nevoi ale clienților?

Fiecare client este diferit și are cerințe diferite, majoritatea vor să slăbeasca sau doresc o viata sanatoasă.

 

Care sunt principalele tale obiective atunci când lucrezi cu clienții?

Rezultat, progres, încredere.

 

Îi mulțumim lui Ingrid pentru că ne-a împărtășit experiența și pasiunea ei pentru fitness și culturism în acest interviu captivant. Îi dorim mult succes în toate provocările viitoare și să continue să inspire și să încurajeze pe alții în călătoria lor către un stil de viață sănătos și activ.

Interviu cu Iancu Adelina – pasiunea pentru cofetărie
Prev Post Interviu cu Iancu Adelina – pasiunea pentru cofetărie
Ce faci când nu mai știi ce să faci?
Next Post Ce faci când nu mai știi ce să faci?

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *