Interviu cu Gabriel Șandor: pasiunea pentru fitness, educație fizică și nutriție

  • 0

Interviu cu Gabriel Șandor: pasiunea pentru fitness, educație fizică și nutriție

În cadrul acestui interviu, avem privilegiul să discutăm cu Gabriel Șandor, un expert în fitness, educație fizică și nutriție. Gabriel și-a dedicat cariera pentru a ajuta oamenii să își atingă obiectivele de sănătate și să adopte un stil de viață activ și echilibrat. Astăzi, vom explora motivația sa, abordările în lucrul cu clienții și importanța nutriției în menținerea unei vieți sănătoase.

 

Care a fost motivația sau experiența care v-a condus să alegeți să vă specializați în fitness, educație fizică și nutriție?

Motivația am avut-o din prima zi când am intrat în sala de sport la 16 ani. Am ales să pășesc într-o sală de fitness și am simțit că aceasta este pentru mine, că acesta va fi drumul meu pe tot parcursul vieții. Mi-a plăcut extraordinar de mult și am decis că acesta va fi drumul meu pentru tot restul vieții. Ca profesor de sport, îmi place să lucrez și cu copiii și am dorit să ajung să excelez în acest domeniu, să activez în sfera școlară și didactică, să fiu implicat în cât mai multe ramuri. În ceea ce privește nutriția, aceasta merge mână în mână cu sportul; nu pot exista unul fără celălalt, sunt interconectate. M-am simțit atras în mod special de domeniul nutriției și am urmat cursurile pentru a deveni nutriționist. Prin această alegere, am avut oportunitatea să învăț multe lucruri și să îi învăț pe clienți cum să slăbească.

 

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care le aveti în rolurile dumneavoastra de antrenor personal, profesor de educație fizică și nutriționist?

Cele mai mari satisfacții sunt atunci când văd că oamenii obțin rezultate, când ei slăbesc, când îi transform și când oamenii îmi spun că sunt fericiți că au atins corpul dorit și și-au schimbat viața. E cea mai mare satisfacție când pot să ajut un om.

 

Cum vă motivati să mențineti pasiunea și angajamentul în toate aceste domenii?

Exact cum mă motivez să mă trezesc dimineața din pat și să merg să mă spăl pe dinți, mi s-a impregnat în sânge. Practic, nu mai am nevoie de motivație. Dacă nu fac asta, simt că ceva lipsește din mine, că este o rutină care face parte din mine, din viața mea. Problema apare când nu o fac; atunci nu mă simt bine. Atunci când trece o zi și nu fac sport, nu mă antrenez sau sunt plecat în concediu, abia aștept să revin și să-mi reiau activitatea.

 

Care sunt abordările dumneavoastră preferate pentru a motiva clienții să își atingă obiectivele de fitness și să adopte un stil de viață sănătos?

Abordările pentru a-i motiva constau în întrebarea dacă își doresc să aibă un corp mai frumos, să fie mai sănătoși și dacă sunt dispuși să facă ceva în legătură cu acest aspect. După aceea, le arăt cum ar putea să se transforme în 4-5 luni. Dacă se lasă în grija mea, le garantez că le voi îmbunătăți viața: vor fi mai fericiți, mai sănătoși, își vor recăpăta încrederea în sine, se vor iubi și vor avea mai multă încredere în ei când merg undeva. Pe lângă acestea, sănătatea primează, bineînțeles.

 

Cum vă asigurati aplicarea corectă a principiilor nutritionale de către clientii dumneavoastră?

Îmi dau seama, îi observ pentru că am mai multe persoane și văd cine slăbește și cine nu, cei care slăbesc înseamnă că au respectat și au obținut rezultate. Fac aproximativ aceleași antrenamente cu ei și le dau diete similare. Îi îndemn să-mi trimită poze cu mâncarea pe care au consumat-o în ziua respectivă; în cazul în care încearcă să mă înșele, le explic că nu pe mine mă înșeală, ci pe ei înșiși, că își bat joc de propriul lor efort.

 

Cum vă personalizati programele de antrenament și planurile de nutriție pentru a răspunde nevoilor individuale ale clienților dumneavoastră?

În funcție de obiectivul pe care îl are, dacă o femeie sau un bărbat doresc să slăbească, le ofer antrenamente și dietă în funcție de scopul lor, adică pe deficit caloric pentru slăbit. Pentru cei care doresc să pună masă musculară, personalizez o abordare complet diferită: dietă pe surplus caloric, antrenamente cu greutăți, ritm diferit, mai multe sesiuni de antrenament anaerob. Pentru cei care doresc să slăbească mai mult, introduc antrenamentul aerob și cardio. Analizez obiectivul pe care doresc să-l atingă, problemele cu care se confruntă și ce trebuie să rezolvăm pentru a obține rezultatele dorite.

 

Care sunt cele mai comune greșeli pe care le vedeti la clienți în ceea ce privește fitnessul și nutriția?

Renunță foarte repede. Dacă nu observă rezultate în câteva zile, ei deja renunță. Dacă renunți prea devreme, nu vei ajunge să obții rezultate. Dacă ai răbdare, în două-trei luni când te uiți pe cântar vezi diferența. Îți faci o poză înainte și după 3 luni nu te mai recunoști, fiind obișnuit cu tine și văzându-te zilnic în oglindă, nu îți dai seama că ai slăbit. Le mai spun că așa cum au avut răbdare să pună pe ei, trebuie să aibă răbdare și să dea jos, reversul medaliei.

 

Care sunt aspectele cele mai satisfăcătoare ca nutriționist și cum vă măsurați succesul în acest domeniu?

Pai, cea mai mare satisfacție este când clientul îmi respectă dieta ca nutriționist, când dieta nu devine un chin, ci un stil de viață. Măsurăm rezultatele prin câți clienți am reușit să îi ajutăm să slăbească și câte vieți am transformat în bine. Acesta este succesul din punctul meu de vedere.

 

Cum vedeți rolul nutriției în menținerea unei vieți sănătoase și în prevenirea bolilor?

Este crucial, suntem ceea ce mâncăm practic. Alimentația are un rol de maximă importanță; nutriția este totul. Dacă mănânci calitativ, ești calitate; dacă mănânci prost, suporti consecințele. Practic, toate bolile provin de la o nutriție proastă și stresul cotidian. Acestea împreună activează aproximativ toate bolile. Genetica reprezintă doar 10 la sută; stilul de viață înseamnă obiceiuri zilnice și ceea ce mâncăm. De la alimentația nesănătoasă, zahăr, produse fast-food, grăsimi, până la tot ce înseamnă gluten, provoacă inflamație în organism, care în timp activează bolile… inclusiv cancerul.

 

Care este cel mai important sfat pe care l-ati oferi altor antrenori personali care doresc să își dezvolte expertiza în educația fizică și nutriție?

Cel mai important sfat este să iubească ceea ce fac. Dacă o fac din plăcere și iubesc ceea ce fac prin pasiune, nu pentru bani, restul vin de la sine. Este imposibil să nu reușească. Eu asta am făcut și am reușit, iar în continuare merge tot mai bine.

 

Gabriel Șandor ne-a oferit o privire fascinantă în lumea fitnessului, educației fizice și nutriției. Este clar că pasiunea sa pentru sănătate și bunăstare îl motivează să găsească cele mai bune soluții pentru clienții săi și să îi ajute să își atingă obiectivele. Cu o abordare personalizată și o atenție deosebită acordată nevoilor individuale, Gabriel reușește să facă o diferență semnificativă în viețile celor cu care lucrează. Ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra importanței nutriției în menținerea unei vieți sănătoase și a prevenirii bolilor, subliniind rolul crucial pe care îl joacă educația fizică și nutriția în această ecuație. Sperăm că acest interviu vă va inspira și vă va oferi noi cunoștințe în călătoria dumneavoastră către un stil de viață sănătos și echilibrat.

Interviu Armin Sofrag – fitness și nutriție
Prev Post Interviu Armin Sofrag – fitness și nutriție
Interviu exclusiv cu Mădălina Boroneant – Artist muzical
Next Post Interviu exclusiv cu Mădălina Boroneant – Artist muzical

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *