Interviu cu Enachiuc Oana Roxana – arta frumuseții

  • 0

Interviu cu Enachiuc Oana Roxana – arta frumuseții

Roxana este o persoană dedicată carierei sale în domeniul frumuseții, demonstrând o pasiune profundă și o determinare de neclintit. De-a lungul timpului, a trecut prin numeroase obstacole, fiecare provocare devenind o oportunitate pentru a-și dezvolta abilitățile și a-și consolida locul în această industrie dinamică. Cu fiecare pas înainte, Roxana a învățat, a crescut și a depășit toate dificultățile, transformându-și visul în realitate. Haideți să descoperim împreună povestea sa inspiratoare și parcursul ei remarcabil în fascinantul domeniu al frumuseții.

 

De cand ai inceput sa te ocupi de machiaj și de îngrijirea sprâncenelor?

De mic copil, eram atrasă de frumusețe. Pe holul casei unde am crescut, părinții mei aveau o oglindă gigantică, antică, cu ramă din lemn sculptat. Când ne pregăteam să ieșim în oraș sau la un eveniment, mama își lua mereu trusa de machiaj, se așeza pe hol în fața oglinzii și se machia singură, până la cel mai mic detaliu. O admiram mereu când o vedeam în acea oglindă, îmi plăcea enorm ce făcea ea acolo și eram mereu lângă ea, știind că la un moment dat o să mă lase și pe mine să folosesc gloss de buze, parfum și agrafele ei de păr. Așa am început! Apoi, crescând, în adolescență am început să mă machiez singură. Adoram să fac asta și, cumva, rutina mea de machiaj a devenit “momentul” meu de liniște și pace. Așa am știut că asta vreau să fac mereu. Colegele mele de la școală/liceu admirau modul în care mă machiam și, ușor-ușor, la cererea lor, am început să le machiez și pe ele când ieșeam în oraș, la banchete sau chiar la școală. De sprâncene am început să mă ocup mai târziu, dat fiind faptul că eu eram axată pe machiaj și coafură. Trebuia să aleg între acestea două; am încercat să merg pe coafură, însă mereu mă simțeam mult mai atrasă de machiaj, așa că am rămas cu machiajul, ocupându-mă de coafuri mult mai rar.După cum bine știi, când ești make-up artist, cel mai ocupat ești doar în anumite perioade din an și atunci mereu în weekend. Așa că îmi doream să mă extind, voiam să fac ceva pe lângă asta, dar tot în domeniul frumuseții. M-am înscris la cursul de bază pentru aplicarea extensiilor de gene, iar în timp am început să și pensez fetele care veneau la programări. Mi-am dat seama că îmi plăcea la nebunie să fac toate acestea, abia după ce am început cu fiecare în parte.

 

Care sunt cele mai mari provocări pe care le-ai întâmpinat în această industrie?

Cred că cele mai mari provocări în această industrie au fost lucrul cu mine însămi și impedimentele financiare. Provenind dintr-o familie cu capacitate financiară modestă, părinții mei m-au susținut mereu cum au putut ei mai bine. Însă, de la un moment dat, am început să mă desprind de ei și să încep să mă descurc de una singură. Acest lucru a fost o provocare pentru mine, deoarece firea mea a fost mereu una independentă și autonomă. Nu îmi doream să cer ajutorul oamenilor din jur, lucru care m-a ajutat încă de când eram adolescentă să îmi clădesc educația financiară corespunzător. De asemenea, eram și sunt destul de introvertită. A lucra cu oamenii și a oferi servicii oamenilor mi se părea la început de drum o provocare. Dat fiind faptul că fiecare persoană este unică, îmi era frică să nu fac ceva greșit, deoarece îmi doream ca pentru fiecare dintre clientele mele să reușesc să le fac lucrarea cât mai în ton cu caracteristicile lor personale. În timp, am lucrat la încrederea în mine, am început să îmi cunosc adevărata valoare, așadar am început să las lucrurile să vină de la sine și să încep să mă simt în elementul meu, fără de care acum nu îmi imaginez să fiu.

 

Care sunt cele mai populare servicii pe care le oferi și care este preferatul tău?

Cele mai populare servicii pe care le ofer sunt stilizarea sprâncenelor și laminarea acestora, genele fir cu fir, iar ultimul, dar nu cel din urmă, este machiajul, care este cel mai iubit de mine. Desigur, toate acestea au frumusețea lor și îmi oferă o emoție de împlinire și fericire. Nu aș putea să le clasific neapărat, totuși machiajul rămâne cel mai iubit dintre serviciile oferite de mine.

 

Cum ți-ai descrie stilul tău de machiaj și cum îți inspiri clienții?

Stilul meu de machiaj pune foarte mult accent pe natural și curat. Cu o atenție sporită pentru detalii, încerc mereu să scot la suprafață frumusețea naturală a femeii care stă în fața mea. Cred că îmi inspir clientele prin autenticitate; îmi doresc ca doamnele și domnișoarele care îmi trec pragul să plece de la mine de 100 de ori mai fericite și mulțumite. La consilierea clientelor mele, care are loc înainte de ședința noastră de machiaj, îndrum mereu spre propriile lor dorințe, spre ceea ce le face să se simtă bine și frumoase, iar prin perspectiva și îndemânarea mea, facem ca două viziuni să creeze magia.

 

Care sunt tendințele în machiaj și în îngrijirea sprâncenelor pe care le observi în ultima vreme?

Tendințele actuale se bazează foarte mult pe un aspect natural și îngrijit, cunoscut ca “Clean Girl Aesthetic”, încurajând în același timp diversitatea.

 

Ce tehnici de aplicare a genelor și de laminare a sprâncenelor preferi și de ce?

Nu prefer vreo tehnică anume, tot ce fac este raportat fiecărei cliente în parte. Tehnicile pot diferi în funcție de necesitățile și dorințele clientei, de corecțiile pe care trebuie să le fac în funcție de forma ochiului și a feței, pentru un aspect final cât mai simetric și armonios.

 

Ce produse sau instrumente consideri esențiale în arsenalul tău de machiaj și de îngrijire a sprâncenelor?

Chiar dacă de la început am folosit produse high-end, nu pun accent doar pe calitatea produsului, ci mai mult pe tehnica de lucru. Desigur, am câteva produse și instrumente de care nu aș putea să mă lipsesc în arsenalul meu de beauty, cum ar fi produsele de skincare sau pensulele mele, care îmi oferă precizia pe care pun atât de mult accent atunci când lucrez pe detalii.

 

Care a fost cea mai memorabilă experiență pe care ai avut-o lucrând în această industrie?

Una dintre cele mai memorabile experiențe în această industrie a fost când am participat la un schimb de experiențe cu cei care studiau igiena și estetica la Yale. Am stat aproape o lună în Wrexham, UK, urmând cursurile lor, lucrând pentru prima dată într-un salon și participând la un concurs național de beauty, unde am luat locul 1. A fost un moment, printre multe altele extrem de frumoase pentru mine, care mi-a deschis și mai tare viziunea, mi-a dat un elan puternic spre această industrie.

 

Care este cel mai mare sfat pe care îl dai clienților tăi în ceea ce privește îngrijirea sprâncenelor și a machiajului?

Cel mai bun sfat pe care aș putea să-l ofer clientelor mele când vine vorba de beauty este că tot ceea ce vedem la suprafață se reflectă în interior și invers. Cu cât avem grijă mai mult de interiorul nostru, cu atât o să ne simțim mai frumoase. Igiena și frumusețea exterioară merg mână în mână cu cea interioară.

So, take care of your soul first and everything else will follow!

 

În încheierea acestui interviu, transmit cele mai sincere urări de succes Roxanei în cariera sa din domeniul frumuseții. Sperăm că pasiunea și determinarea ei vor continua să îi deschidă noi și strălucite oportunități în această industrie fascinantă.

Interviu cu Zoltan Tordai – pasiunea pentru fotografie
Prev Post Interviu cu Zoltan Tordai – pasiunea pentru fotografie
Dincolo de zâmbet: interviu cu stomatologul Daniel Răpcău
Next Post Dincolo de zâmbet: interviu cu stomatologul Daniel Răpcău

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *