Elevi arădeni, premiați la Concursul de recitatori din Uzdin

  • 0

Elevi arădeni, premiați la Concursul de recitatori din Uzdin

Într-o frumoasă zi de început de primăvară, câteva sute de iubitori ai poeziei românești, printre care și numeroși elevi arădeni, s-au întâlnit în cea mai vestică localitate europeană, populată aproape exclusiv de români la ediția a XXIV a Concursului internațional de recitatori ”Buna Vestire”.  S-au întrecut concurenți: preșcolari, elevi clasele I – IV, elevi clasele V – VIII, elevi de liceu și adulți, la categoriile: poezie literară, poezie religioasă și poezie în grai popular. Pentru fiecare secțiune de concurs au fost jurii separate și unul pentru acordarea ”marelui premiu”.

Manifestarea a fost organizată de Societatea literar artistică ”Tibiscus”, președinte Vasile Barbu, în colaborare cu Biserica ortodoxă Uzdin și Școala generală ”Sfântul Gheorghe” Uzdin, sub înaltul patronaj al Episcopiei Dacia Felix și cu binecuvântarea PS Ieronim.

După derularea unor activități introductive, au urmat aproape cinci ore de poezie, timp în care și-au etalat talentul și dragostea pentru poezia românească, peste 100 de recitatori din Banatul sârbesc, Caraș Severin, Timiș și Arad. Asociația din Arad a prezentat concurenți la toate categoriile, colaboratori ai Cenaclului ”Gheorghe Coșeri – Bacea”, elevi ai Școlii Gimnaziale ” Lazăr Tâmpa”” Almaș, Liceului ”Ioan Buteanu” Gurahonț și Seminarul Teologic Ortodox Arad.  Bilanțul obținut de acești minunați elevi a fost unul foarte bun, Curechian Cipriana, cu poezia ”Doina” de M. Eminescu a obținut premiul întâi, iar Ancateu Miruna, cu poezia ”Decebal către popor”, de G. Coșbuc – mențiune.

Misiune de salvare: doi motocicliști rătăciți în pădure la Bârzava
Prev Post Misiune de salvare: doi motocicliști rătăciți în pădure la Bârzava
Descoperirea secretelor microbiomului: cheia către o greutate sănătoasă
Next Post Descoperirea secretelor microbiomului: cheia către o greutate sănătoasă

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *