Domeniul Regal de la Săvârşin își redeschide porțile pentru vizitatori

  • 1

Domeniul Regal de la Săvârşin își redeschide porțile pentru vizitatori: un loc al istoriei și tradiției

La finalul lunii aprilie, Domeniul Regal de la Săvârşin își așteaptă din nou oaspeții, marcând redeschiderea sa pentru sezonul de primăvară-vară. Cu o serie de evenimente speciale planificate, acest loc încântător devine destinația perfectă pentru iubitorii de istorie, cultură și gastronomie.

Domeniul, situat într-un cadru natural pitoresc, se va deschide publicului în compania unui târg de primăvară ce va avea loc în partea de nord-est a parcului. Această inițiativă, care se reia și în acest an, este organizată pentru a încânta vizitatorii cu produse alese și meșteșuguri tradiționale. Echipele implicate lucrează intens pentru pregătirea acestui eveniment, asigurându-se că fiecare detaliu contribuie la atmosfera deosebită a domeniului.

Un alt eveniment de marcă este festivalul “Suflet de România”, ce va avea loc pe 27 și 28 aprilie, oferind oportunitatea de a gusta bucate alese de la mici producători locali. Pentru cei mici, vor fi organizate ateliere meșteșugărești, iar adulții vor avea parte de spectacole de dans popular și concerte susținute de artiști folk.

Domeniul Regal Săvârşin a devenit o destinație populară în ultimii ani, atrăgând vizitatori din întreaga țară și din străinătate. Deși anterior era deschis în perioada mai – octombrie, acum se extinde programul, oferind oportunități de vizitare și în alte luni ale anului, în funcție de programări. Vizitatorii pot explora castelul istoric, grădinile, pavilionul, lacul cu insulă și multe alte atracții din cadrul domeniului.

Unul dintre cele mai recente adăugiri la complexul regal este Casa Ceaiului, o clădire din secolul al XIX-lea restaurată cu grijă de Familia Regală și deschisă publicului acum un an. Aici, vizitatorii pot savura cafea, ceai, răcoritoare și gustări într-un cadru autentic și relaxant. Casa Ceaiului servește și ca spațiu cultural și educațional, găzduind diverse evenimente și expoziții.

Satul Regal, parte integrantă a domeniului, cuprinde Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Casa Musafirilor și alte clădiri și facilități care completează experiența vizitatorilor. Cu o istorie bogată și o atmosferă incitantă, Domeniul Regal de la Săvârşin continuă să fie o destinație deosebită pentru cei care apreciază frumusețea și autenticitatea.

Sursa: Agerpres

Prognoza Meteo: săptămâna 15-21 aprilie
Prev Post Prognoza Meteo: săptămâna 15-21 aprilie
Încurajarea zilei pentru tine
Next Post Încurajarea zilei pentru tine
Comment 1

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *