Complexul Muzeal Arad găzduiește o serie de evenimente culturale și educaționale

  • 0

Complexul Muzeal Arad găzduiește o serie de evenimente culturale și educaționale

În perioada 22-26 aprilie 2024, Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Asociația ”PULS AS” Arad și Webasto Group, pregătește o serie de evenimente muzeale dedicate proiectelor naționale educaționale Școala altfel și Săptămâna verde.

Expoziție de ouă încondeiate și icoane pe sticlă

Între 22 și 26 aprilie, publicul este invitat să descopere o expoziție captivantă de ouă încondeiate și icoane pe sticlă, găzduită în Sala de expoziții temporare și pedagogie muzeală din Palatul Cultural Arad. În cadrul acestei expoziții, vizitatorii vor avea ocazia să admire și să învețe despre meșteșugurile tradiționale românești, precum și să participe la ateliere demonstrative și interactive pentru copii, unde vor putea să picteze icoane pe sticlă sub îndrumarea unor experți în domeniu.

Deschiderea oficială a expoziției și a atelierelor va avea loc în data de 22 aprilie, la orele 10:00, în prezența domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și a reprezentanților firmelor partenere. Evenimentul va fi onorat și de prezența elevilor școlilor din municipiul și județul Arad.

Expoziția ”Plante de primăvară din herbarul muzeului”

În același timp, Muzeul de Științe ale Naturii din cadrul Complexului Muzeal Arad găzduiește expoziția ”Plante de primăvară din herbarul muzeului”, desfășurată între 22 aprilie și 15 iunie. Această expoziție are ca scop promovarea plantelor din ierbarul muzeului și familiarizarea publicului cu speciile de plante de primăvară întâlnite în natură. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere o parte din bogăția floristică a regiunii Aradului și să învețe despre caracteristicile și utilizările plantelor expuse.

Ateliere interactive pentru copii și adulți

Pe parcursul celor 5 zile de evenimente, peste 400 de copii vor avea ocazia să participe la ateliere demonstrative și interactive, unde vor învăța despre meșteșugurile tradiționale românești și vor avea ocazia să creeze propriile lor opere de artă sub îndrumarea unor meșteri populari și experți în domeniu. Totodată, expozițiile vor fi deschise publicului larg, între orele 9:00 și 17:00, oferind tuturor ocazia să descopere frumusețea și bogăția culturală a regiunii Aradului.

Promovarea patrimoniului cultural muzeal

Aceste evenimente sunt organizate în cadrul eforturilor constante ale Complexului Muzeal Arad de a promova și conserva patrimoniul cultural și natural al regiunii. Prin colaborarea cu instituții publice, firme private și asociații non-profit, muzeul își propune să ofere publicului oportunități de învățare și experiențe culturale autentice, contribuind astfel la îmbogățirea cunoștințelor și aprecierea valorilor tradiționale românești.

Batalionul 191 Infanterie deschide porțile Cetății Aradului pentru a sărbători Ziua Forțelor Terestre
Prev Post Batalionul 191 Infanterie deschide porțile Cetății Aradului pentru a sărbători Ziua Forțelor Terestre
Castelul Konopi, din Odvoș,  de la  strălucire la decădere
Next Post Castelul Konopi, din Odvoș,  de la  strălucire la decădere

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *