Întreg teritoriul țării se confruntă cu un val de căldură prelungit, temperaturile maxime se mențin constant peste 33 de grade Celsius

Cod portocaliu de caniculă în România: Județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și București, sunt pregătite să facă față unui val de căldură extrem de intens în zilele de 21 și 22 august.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor atinge cote alarmante, situându-se între 37 și 39 de grade Celsius. Fenomenul de caniculă, caracterizat prin temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat, va afecta aceste zone în mod deosebit.

sursă foto: news.ro
sursă foto: news.ro

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, creând condiții dificile pentru cei aflați în aceste regiuni. Efortul fizic va trebui redus la minim, iar măsurile de protecție împotriva căldurii vor trebui respectate cu strictețe pentru a evita efectele negative asupra sănătății.

De asemenea, autoritățile locale și naționale sunt în alertă pentru a monitoriza situația și a lua măsuri preventive. Recomandările privind hidratarea corespunzătoare, evitarea expunerii prelungite la soare în timpul orelor de vârf, și asigurarea unui mediu răcoros și ventilat în locuințe sunt de o importanță crucială în această perioadă.

Această perioadă de caniculă extremă vine în contextul în care întregul teritoriu al țării se confruntă cu un val de căldură prelungit, iar temperaturile maxime se mențin constant peste 33 de grade Celsius. Specialiștii meteo avertizează că acest fenomen va persista pe tot parcursul săptămânii și recomandă ca populația să fie extrem de atentă la semnalele de avertizare și să respecte cu strictețe toate recomandările oficiale pentru a evita potențialele probleme de sănătate legate de căldură excesivă.

În aceste circumstanțe, autoritățile și serviciile de urgență își intensifică pregătirile pentru a interveni prompt în caz de necesitate, și îndeamnă cetățenii să rămână informați prin sursele oficiale și să urmeze indicațiile autorităților pentru a-și proteja sănătatea și bunăstarea în fața acestui val de căldură intensă.

Articolul precedentRestricții de circulație de Zilele Aradului
Articolul următorDecese cauzate de virusul purtat de țânțari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.