miercuri, aprilie 17, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Basilica Maria Radna, locul în care, de 500 de ani, rugăciunile nu se opresc

Basilica Maria Radna, locul în care, de 500 de ani, rugăciunile nu se opresc

În Câmpia Aradului, acolo unde râul Mureș își împarte apele între Radna și Lipova se ridică Mânăstirea Maria Radna.

Aici, credința se împletește cu istoria seculară și cu minunile petrecute în aceste locuri sacre.

Reportajul nostru explorează atmosfera și povestea unică a acestei mânăstiri, unde pelerinii se adună în număr impresionant, iar miracolele par să fie o parte integrantă a vieții de zi cu zi.

Aseară, la Lipova credincioșii catolici s-au adunat aici pentru slujba  de Înviere.

Sfânta Lumină a fost aprinsă în fața Basilicii, apoi credincioșii au înconjurat biserica, înconjurând-o într-o oază de lumină și pace.

Aceasta este definiția de la Maria Radna: lumina, pacea și rugăciunea. Cel mai important loc de pelerinaj din vestul tării a împlinit recent 500 de ani, 500 de ani în care rugăciunile de la Radna nu s-au oprit.  

 Povestea Mânăstirii de la Radna

Mânăstirea Maria Radna își are originile încă din secolul al XVI-lea, când a fost înălțată pe un loc de rugăciune al călugărilor franciscani. Legenda spune că biserica a fost ridicată în urma dorinței unei femei văduve, care și-a dorit un loc sacru pentru a-și plânge soțul tânăr dispărut. De-a lungul secolelor, biserica a devenit un loc de adăpost și rugăciune pentru credincioși, îndeplinind un rol vital în comunitatea locală.

Pelerinajul și Rugăciunea

Fiecare an aduce sute de mii de pelerini la Mânăstirea Maria Radna, provenind din diverse națiuni și confesiuni. Paștile, Rusaliile și alte sărbători religioase atrag credincioși din întreaga Europă de Sud-Est. Oamenii vin să se roage, să se spovedească și să caute ajutor spiritual în fața icoanei miraculoase a Maicii Domnului, care este centrul atenției în acest loc sacru.

Minunile de la Mânăstirea Maria Radna: Pasărea Phoenix

De-a lungul timpului, numeroase minuni au fost atribuite Mânăstirii Maria Radna. Povestea celei mai cunoscute minuni începe în 1695, când turcii au incendiat biserica, iar doar icoana miraculoasă a Maicii Domnului a rămas neatinsă de flăcări. Aceste minuni continuă și în zilele noastre, când credincioșii vin și mărturisesc vindecări miraculoase și alte experiențe spirituale remarcabile.

Un loc de rugăciune și miracole

Mânăstirea Maria Radna rămâne un loc special, unde credința și spiritualitatea se împletesc cu istoria și tradiția. Pentru pelerini, este un loc de adăpost și de căutare a sensului, iar minunile care se petrec aici alimentează continuu devotamentul și speranța.

 Astfel,  Maria Radna continuă să rămână un punct de reper spiritual și cultural în inima Banatului.

Mânăstirea Maria Radna rămâne un loc special, unde credința și spiritualitatea se împletesc cu istoria și tradiția.
Maria Radna continuă să rămână un punct de reper spiritual și cultural în inima Banatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare