miercuri, aprilie 17, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Atenționare de la Administrația Națională de Meteorologie

Atenționare de la Administrația Națională de Meteorologie: cod galben pentru vânt puternic și ploi în 21 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertizări de vreme severă pentru mai multe zone din țară. Potrivit informațiilor transmise de ANM, se așteaptă condiții meteorologice dificile în următoarele zile în numeroase județe din diverse regiuni ale țării.

În cadrul atenționării Cod galben emise pentru 21 de județe, ANM a avertizat că vântul puternic va afecta aceste regiuni în cursul zilei de miercuri. Intensificările vântului sunt anticipate în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vitezele vântului se vor situa în general între 55 și 65 km/h, cu rafale ce pot depăși 90 km/h în zonele montane.

Județele vizate de atenționarea Cod galben includ Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Arad, Timiș și Caraș-Severin în întregime, iar parțial sunt afectate județele Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea și Mehedinți.

Avertismentul meteorologic este valabil până la ora 22:00 pentru majoritatea zonelor menționate.

De asemenea, ANM a emis o atenționare similară pentru 12 județe, valabilă până joi dimineața. Aici, vântul puternic va persista în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze anticipate între 55 și 65 km/h și rafale ce pot depăși 90 km/h în zonele montane. Județele afectate includ Arad, Timiș și Caraș-Severin în totalitate, iar parțial sunt vizate Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Pe lângă avertizările Cod galben pentru vânt puternic, ANM a emis și o informare de intensificări ale vântului și ploi pentru cea mai mare parte a țării, valabilă până vineri la ora 21:00. În această perioadă, se așteaptă intensificări temporare ale vântului în diverse regiuni ale țării, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar în zonele montane rafale ce pot depăși 60-70 km/h. Precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploi, cu cantități locale de apă între 10 și 15 l/mp, mai ales în vestul, centrul și nordul țării, unde se vor înregistra și topiri ale stratului de zăpadă de la munte.

Astfel, cetățenii din zonele afectate sunt sfătuiți să fie precauți și să ia măsurile necesare pentru a face față condițiilor meteorologice severe, inclusiv să evite deplasările neesențiale în măsura în care este posibil. Autoritățile recomandă monitorizarea constantă a prognozelor meteorologice actualizate și respectarea indicațiilor oficiale pentru prevenirea incidentelor legate de vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare