marți, aprilie 16, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

Atenționare de călătorie în Grecia

Risc ridicat de incendii de vegetație în mai multe regiuni din Grecia

Această avertizare survine ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care au favorizat dezvoltarea și extinderea incendiilor de vegetație în zone semnificative din Grecia.

sursă foto: ego.ro
sursă foto: ego.ro


Atenționare de călătorie în Grecia: Risc ridicat de incendii de vegetație în mai multe regiuni

Ministerul Afacerilor Externe al României informează cetățenii români cu privire la situația actuală în Grecia, unde există un risc ridicat de producere a incendiilor de vegetație în mai multe regiuni ale țării. Această avertizare survine ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care au favorizat dezvoltarea și extinderea incendiilor de vegetație în zone semnificative din Grecia.

Pentru data de 21 august 2023, autoritățile locale au anunțat menținerea riscului foarte ridicat de incendii de vegetație (gradul 5) în următoarele zone:

  1. Regiunea Attica, Grecia Continentală (Beotia, Evia), Peninsula Peloponez (regiunile Arkadia și Lakonias);
  2. Macedonia Centrală: Chalkida și Muntele Athos;
  3. Regiunea Preveza;
  4. Regiunile: Rodopi, Xanthi, Kavala, Fokida, Fthiotida;
  5. Insulele Samothrakis, Skyros, Kythira și Thassos;
  6. Insulele Mării Egee: Limnos, Lesbos și Chios;
  7. Insulele ionice: Kefalonia, Zakynthos și Lefkada.

M.A.E. recomandă tuturor cetățenilor români care intenționează să călătorească în Grecia să se informeze în detaliu cu privire la situația actuală și să evite deplasările în zonele afectate de incendii în desfășurare sau în zone cu un risc ridicat de producere a acestora.

Celor care se află deja în regiunile în care se manifestă incendii li se solicită să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să fie atenți la sursele oficiale de informare publică pentru a primi ultimele actualizări legate de evoluția incendiilor.

Este crucial să se țină cont de faptul că legislația din Grecia interzice orice activitate în aer liber care ar putea provoca scântei sau foc, cu sancțiuni drastice în cazul încălcării acestor reguli. Cetățenii români sunt încurajați să raporteze imediat izbucnirea unui incendiu prin apelarea numerelor de urgență: 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

În caz de dificultăți sau urgențe, cetățenii români au la dispoziție numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 și ale Consulatului General al României din Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), unde operatorii sunt disponibili 24/7.

Mai mult decât atât, pentru informații actualizate și sfaturi de călătorie, cetățenii români sunt încurajați să consulte paginile web oficiale, precum http://atena.mae.ro și http://salonic.mae.ro. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe amintește că aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) oferă resurse suplimentare pentru călătorii sigure în străinătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare