O investigație exhaustivă realizată de o echipă de cercetători de la renumita Universitate „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în colaborare cu specialiști de la Direcția de Statistică a adus la lumină o veste remarcabilă: Aradul este desemnat ca fiind cel mai sigur județ din România. Analiza datelor referitoare la incidentele violente cu final tragic din perioada 2011-2020, preluate și sintetizate de digi24.ro, a scos în evidență că în Arad se simte cu adevărat siguranța.

Ceea ce este impresionant este faptul că Aradul concurează cu capitala București în ceea ce privește liniștea străzilor. În timp ce rata omuciderilor din București este sub 1 la sută de miu de locuitori, Aradul se poziționează în mod onorabil pe locul doi în topul celor mai sigure județe din țară. Aceasta este o confirmare a eforturilor depuse pentru a crea un mediu sigur și prietenos pentru locuitorii săi.

În contrast, studiul a relevat că cele mai periculoase județe sunt în special în partea de est a țării, în regiunea Moldovei. În Vaslui, de exemplu, s-a înregistrat cea mai înaltă rată a incidentelor violente cu final tragic, depășind 4 la sută de miu de locuitori, majoritatea având loc în mediul rural. Pe aceeași listă a județelor cu rate mari de criminalitate se numără și Tulcea, Olt și Dolj.

Studiul a scos în evidență o corelație semnificativă între nivelul de trai și rata omuciderilor. Cu cât nivelul de trai este mai scăzut, cu atât rata criminalității este mai înaltă. Aceasta subliniază importanța dezvoltării economice și sociale pentru creșterea siguranței în comunități.

Aceste descoperiri sunt o mărturie a angajamentului și eforturilor depuse pentru a menține siguranța în județul Arad. Studiul reprezintă o notă pozitivă în ceea ce privește rezultatele eforturilor pentru crearea unui mediu sigur și prosper pentru toți locuitorii.

SURSĂArhiva
Articolul precedentAUR Arad se Angajează în Acțiune: Prima Ședință a Biroului Municipal
Articolul următorÎncepe Procesul de Detașare pentru Anul Școlar 2023-2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.