Alergiile de primăvară, un pericol, avertizează medicii arădeni

  • 0

Alergiile de primăvară, un pericol, avertizează medicii arădeni

În această perioadă, polenul arborilor înfloriți, polenul de iarbă și sporii de mucegai sunt principalii alergeni care afectează numeroși arădeni.

Alergiile se manifestă, de obicei, prin simptome asemănătoare răcelii: strănut repetat, senzație de mâncărime în nas și gât, înroșirea și lăcrimarea ochilor, înfundarea nasului, tuse, lipsă de concentrare.

Uneori, persoanele care se confruntă cu alergii la diferite substanțe/polenuri nu se prezintă la medicul specialist, ci aleg să se trateze cu medicamente antialergice, fără prescripție medicală. Această practică nu face decât să accentueze, în timp, alergiile, afectând tot mai mult calitatea vieții.

„Tot mai mulți oameni se confruntă cu alergii la unul sau la numeroși alergeni, începând cu praful, polenul, mucegaiul și până la diferite medicamente sau alimente. Totuși, majoritatea pacienților cu alergii se prezintă la medicul specialist după ani de zile de la declanșarea acestora. În faze incipiente această afecțiune medicală este mult mai ușor de tratat și de ținut sub control. Cu cât alergia și implicit simptomatologia sunt mai pronunțate cu atât boala va fi mai greu de controlat. Recomand pacienților să se prezinte la medic de la primele indicii de boală pentru a beneficia de tratament adecvat. Depistate la timp și atent monitorizate, alergiile pot fi gestionate mult mai ușor iar calitatea vieții pacientului va fi mult mai bună”, precizează dr. Camelia Ciacli, medic primar alergolog.

Pentru a minimiza, pe cât posibil, efectele alergenilor de sezon, trebuie ținut cont de câteva aspecte:

Persoanele alergice la polen trebuie să evite pe cât posibil zonele cu iarbă și arbori, în perioadele de polenizare. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci medicii recomandă purtarea unei măști de protecție și a ochelarilor de soare, pentru minimizarea efectelor.

De asemenea este recomandată evitarea aerisirii directe a încăperilor în favoarea folosirii aparatelor de aer condiționat, echipate cu filtre de înaltă eficiență – HEPA.

În perioada de polenizare ar trebui evitată uscarea hainelor în aer liber, iar îmbrăcămintea și încălțămintea de exterior trebuie schimbate imediat după intrarea în casă.

Persoanele alergice la mucegai trebuie să evite zonele umede, să curețe cu atenție băile și bucătăriile pentru a evita formarea de mucegai.

A murit creatoarea superbei grădini de trandafiri de la Mândruloc
Prev Post A murit creatoarea superbei grădini de trandafiri de la Mândruloc
Concurs de Cultură și Educație Financiar-Contabilă pentru elevi
Next Post Concurs de Cultură și Educație Financiar-Contabilă pentru elevi

Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *