miercuri, aprilie 17, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 Saptamana Aceasta

spot_img

Articole

58 de condamnări  în dosarele de corupție ale D.N.A: printre condamnați se află directori, medici, profesori, polițiști, funcționari publici

58 de condamnări  în dosarele de corupție ale D.N.A: printre condamnați se află directori, medici, profesori, polițiști, funcționari publici

În lunile ianuarie și februarie 2024, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 58 inculpați prin 44 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

              Pedepsele dispuse de judecători față de cei 58 inculpați variază între 3 ani și 8 luni închisoare și 9 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

              Printre cei condamnați definitiv se află: un director general adjunct al Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), un manager spital București, 2 secretari de primărie municipiu, un profesor universitar, 11 ofițeri și agenți de poliție/jandarmerie/frontieră/STS, 3 inspectori de muncă, un inspector antifraudă, un inspector de stat în construcții, 6 funcționari din autorități publice locale.

              Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

              În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare